Ţara din Europa în care paşaportul va deveni obligatoriu. Călătorii Wizz Air nu vor mai putea prezenta doar cartea de identitate la îmbarcare

Ţara din Europa în care paşaportul va deveni obligatoriu. Călătorii Wizz Air nu vor mai putea prezenta doar cartea de identitate la îmbarcare
Pașaportul este obligatoriu pentru pasagerii Wizz Air care călătoresc în această destinație

Pașaportul este obligatoriu pentru toți cei care merg în această țară. Pasagerii care călătoresc cu Wizz Air trebuie neapărat să-l dețină. De când intră în vigoare noua măsură și ce arată un comunicat oficial?

Noi reguli de zbor. Pasagerii Wizz Air sunt obligați să aibă pașaportul spre această destinație

Pasagerii care călătoresc cu Wizz Air sunt obligați să prezinte un pașaport spre destinația Regatul Unit. Singurii călători exceptați de la regulă sunt cetățenii UE care au permis de reședință temporară sau statutul de rezident permanent în Marea Britanie, arată comunicatul oficial al autorităților. Acest lucru este valabil până în anul 2025.

„Până în 2025, singurii pasageri exceptaţi de la regulă sunt cetăţenii UE care au permis de reşedinţă temporară sau statutul de rezident permanent în Marea Britanie”, se menţionează în respectivul comunicat.

De asemenea, pasagerii care prezintă doar o carte de identitate la intrarea în țară sunt întorși din drum la graniță și sunt considerați ‘pasageri inadmisibili’ – INAD – pasageri cărora le este interzisă intrarea. Wizz Air nu mai acceptă la bordul avioanelor pasageri care vor să intre în Regatul Unit doar cu buletinul, conform Agerpres.

Compania aeriană își sfătuiește pasagerii să aibă pașapoarte valide chiar din cursul acestei luni. Mai mult decât atât, Wizz Air mai subliniază că aceștia trebuie să verifice constant sursele oficiale pentru informații suplimentare și pentru a confirma îndeplinirea tuturor condițiilor de călătorie sau să fie la curent schimbările de ultim moment care intervin în special din cauza contextului pandemic.

  • Concret, călătorii care doresc să ajungă în destinația Regatul Unit trebuie să prezinte un pașaport începând cu luna octombrie.

Condiții călătorie minori

Condițiile de călătorie pentru minorii care călătoresc în Anglia provenind dintr-un stat aflat pe lista verde:

„Toate persoanele şi minorii care au împlinit vârsta de 11 ani, care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord din străinătate trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test (PCR sau rapid antigen) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii dețin un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Nerespectarea măsurii de a prezenta un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 la sosirea în Marea Britanie se pedepsește cu amendă în cuantum de 500 lire sterline. Informațiile disponibile la acest moment pot fi consultate la pagina de internet: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england?priority-taxon=774cee22-d896-44c1-a611-e3109cce8eae”

(Sursa: mae.ro)