Câți bani primește pentru fiecare zbor o însoțitoare de la Wizz Air, dar o stewardesa de la Blue Air?

Câți bani primește pentru fiecare zbor o însoțitoare de la Wizz Air, dar o stewardesa de la Blue Air?
Cati bani primeste pentru fiecare zbor o insotitoare de la Wizz Air, dar o stewardesa de la Blue Air

Ce poate fi mai frumos, relaxant și reconfortant decât un job care-ți permite să călătorești în toată lumea și să fii plătit pentru acest serviciu? Ei bine, cu siguranță la acest lucru se gândesc toți tinerii pasionați de travel, care visează să ajungă stewardeze și însoțitori de zbor. Ce salariu au, de fapt, stewardesele de la Blue Air și Wizz Air.

Câți bani primește pentru fiecare zbor o însoțitoare de la Wizz Air, dar o stewardesa de la Blue Air?

În ultima decadă, jobul de steward sau stewardesă a căpătat o popularitate fantastică, în special în ceea ce privește segmentul tânăr al populației. Românii visează să fie plătiți pentru a călători în jurul lumii, iar salariile angajaților companiilor aeriene le fac, din ce în ce mai mult, cu ochiul.

Fiind cea mai mare companie aeriană din Europa Centrală și de Est, WizzAir le oferă însoțitorilor săi de zbor toate condițiile optime necesare și un salariu de început pe măsura așteptărilor tinerilor. Un însoțitor de zbor primește o remunerație de 1.200-1.400 de euro pe lună, la care se adaugă diurna de zbor, care este o sumă în valoare de 40 de euro pe zi.

Pentru tinerii care abia s-au angajat, diurna valorează 30 de euro. Având în vedere că o stewardesă și un steward au cel puțin 12 zboruri în fiecare lună, diurna ajunge la suma frumoasă de 360 de euro, total care se adaugă venitului lunar.

De asemenea, conform celor de la redactia, sectoarele suplimentare de zbor sunt plătite cu 40 de euro, iar din vânzările produselor de pe avion fiecare însoțitor primește un comision care poate urca și la 200 de euro pe lună. În total, o însoțitoare de zbor câștiga lejer 2000 de euro pe lună.

Ce face, mai exact, un însoțitor de zbor de la Wizz Air, conform datelor oficiale afișate pe site-ul companiei aeriene:

  • Oferă servicii excelente clienților și creează o atmosferă prietenoasă la bord
  • Gestionează vânzările în timpul zborului și gestionarea numerarului
  • Execută corect sarcinile legate de siguranța aeronavei și a pasagerilor, menținând în același timp coerența cu cele mai înalte standarde etice
  • Salută pasagerii cu un zâmbet și îi ajută în timpul zborului
  • Sosește la timp la locul de muncă, odihnit în mod adecvat și prezentat corespunzător pentru a oferi aceste servicii la cel mai înalt nivel

Care sunt beneficiile de care se bucură un însoțitor de zbor

  • Un job stabil într-o companie aflată în continuă dezvoltare
  • Un mediu prietenos și internațional de muncă
  • Oportunități de avansare în carieră
  • Training gratuit
  • Bilete reduse pentru angajați și familiile acestora

Pe de altă parte, Blue Air este singura companie românească low-cost care angajează doar români pentru posturile de însoțitori de zbor. Salariile sunt considerabil mai mici decât la Wizz Air, aici stewardesele primind un salariu de 750 de euro pe lună, în timp ce un șef de cabină câștigă 1000 de euro.