20 oct. 2021 | 20:01

Țara din Europa care intră în lockdown, chiar dacă are 50% dintre oameni vaccinați: ‘Trebuie să vă suspendați viața’

News
Țara din Europa care intră în lockdown, chiar dacă are 50% dintre oameni vaccinați: ‘Trebuie să vă suspendați viața’
Țara din Europa care intră în lockdown, chiar dacă are 50% dintre oameni vaccinați:

O țară din Europa revine la lockdown, cu toate că are 50% din populație vaccinată. Este o țară cu o populație de două milioane de locuitori, iar un procent de 51% este imunizat cu două doze de vaccin. Această țară stă mai bine decât România la procentul de populație vaccinată.

Ce din Europa care intră în lockdown, chiar dacă are 50% dintre oameni vaccinați

Este vorba de Letonia. Această țară revine la lockdown vreme de aproape o lună din cauza creșterii cazurilor de covid. Începând de azi și până pe 15 noiembrie, majoritatea magazinelor vor fi închise, iar adunările, atât în interior, cât și la exterior vor fi interzise.

Astfel, cu numai jumătate din populație vaccinată, Letonia are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din UE, iar guvernul își face mea culpa.

Noi, guvernul, și întreaga societate nu am reușit să realizăm o acoperire suficientă pentru vaccinare. Deci, trebuie să vă cerem să vă suspendați viața pentru câteva săptămâni, pentru a evita cel mai prost scenariu posibil”, a spus ministrul leton al Sănătății, Daniels Pavuts.

Marea majoritate a populației active o să lucreze de la distanță, excepție făcând sectoarele de construcții, transporturi și alte câteva. Lecțiile o să se țină la distanță la școli, cu excepția claselor până la clasa a treia.

ÎN UE, o serie de state din Europa de Est au întârzieri mari la campania de imunizare. Cu cifre mai slabe decât Letonia sunt țări precum Slovenia, Polonia, Slovacia, România și Bulgaria. Bulgaria are numai 20,3% dintre locuitori care au primit cel puțin o doză.

Noi restricții și în România

Klaus Iohannis a făcut în această declarații despre noi restricții și vaccinare.

  • ”Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Vreau să fiu clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluţie este vaccinarea.
  • Vaccinarea opreşte pandemia. Știu că sunt mulţi care vă spun că nu e aşa, dar în vestul Europei, unde s-au vaccinat 80%, pandemia nu mai are efect.
  • Noi suntem în plin val pandemic, s-a declanşat o adevărată catastrofă cu sute de decese şi mii de infectări. Dragi români, dacă vreţi să se termine cu această pandemie, vaccinaţi-vă, nu îi credeţi pe cei care vă mint că ar fi periculos, singurul lucru care se întâmplă este că scăpaţi de boală şi cert de forme grele de boală, iar noi ca societate să scăpăm de această pandemie.
  • Până când vă convingeți să vă vaccinați, e nevoie de restricții.
  • Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni.
  • Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii care intră în vigoare de luni. Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic.
  • Începând cu luni, masca va devina obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască.
  • Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat.
  • În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții.
Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro