17 nov. 2021 | 11:50

Țara din Europa care a luat o decizie genială pentru evitarea accidentelor pe trecerile de pietoni. Șoferii nu mai fac nicio greșeală

Știri generale
Țara din Europa care a luat o decizie genială pentru evitarea accidentelor pe trecerile de pietoni. Șoferii nu mai fac nicio greșeală
Masura da rezultate

O țară din Europa a rezolvat problema accidentelor pe trecerile de pietoni într-un mod foarte ingenios.

Se știe că majoritatea accidentelor rutiere cu victime se petrec pe trecerile de pietoni, fie din cauza vitezei șoferilor, neatenția victimelor sau alte motive.

Ce decizie ingenioasă a luat o țară europeană pentru șoferii care nu încetinesc la trecerea de pietoni

Ei bine, Austria este țara europeană care a decis să rezolve această problemă. Și pentru că, deși codul rutier spune că șoferii ar trebui să încetinească în apropierea trecerilor de pietoni, există multe victime ale accidentelor rutiere, Austria a apelat la o metodă ingenioasă.

Mai exact, statul austriac a montat radare în zonele cu treceri de pietoni. Aparatele citesc viteza la 500 de metri de trecere, iar șoferii care nu reduc viteza, primesc amendă prin poștă.

În unele cazuri, dacă viteza este depășită cu foarte mult, autoritățile solicită suspendarea permisului de conducere pentru această imprudență.

De fapt, sistemul merge atât de bine încât șoferii încetinesc imediat ce văd o trecere de pietoni, iar asta pentru că știu că acolo este amplasat un radar, chiar dacă nu este nimeni pe trecere.

România, „campioană” la decesele pietonilor

România era pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) în două statistici tragice: numărul bicicliştilor și al pietonilor care au murit în accidente rutiere raportat la totalul populaţiei, arată Eurostat în anul 2019.

În topul deceselor printre bicicliști, România conduce cu 10 decese la un milion de locuitori în anul 2017, la polul opus situându-se Cipru şi Luxemburg cu nici un deces. Asta în timp ce media la nivelul UE este de 3,9 decese la un milion de locuitori.

Totodată, rata de decese în rândul pietonilor în cazul accidentelor rutiere este cea mai mare în România (37 decese la un milion de locuitori), iar cea mai scăzută în Danemarca (trei decese la un milion de locuitori).

În țara noastră, în anul 2017 au fost înregistrate 1.951 de decese înregistrate în accidente rutiere, dintre care 812 au fost decese înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor, 733 au fost decese înregistrate în rândul pietonilor şi 191 au fost decese înregistrate în rândul bicicliştilor.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro