Țara cu cea mai mare temperatură din ultimii 142 de ani. Care sunt cauzele căldurii sufocante

Țara cu cea mai mare temperatură din ultimii 142 de ani. Care sunt cauzele căldurii sufocante
Fenomene meteorologice extreme. Specialiștii avertizează pe toată lumea

Din an în an, temperaturile cresc din ce în ce mai mult. În timp ce majoritatea persoanelor se plâng de acest lucru ce duce la schimbarea totală a anotimpurilor, o țară la care nu s-ar fi așteptat nimeni a înregistrat temperaturi record față de ultimii 142 de ani.

Specialiștii au tras un semnal de alarmă. Ce se întâmplă într-o țară cu vremea

Țara ce se confruntă cu probleme grave este chiar Rusia. Pe lângă faptul că în Moscova s-au înregistrat temperaturi record în luna iunie, următoarele zile o să depășească așteptările tuturor locuitorilor atunci când vine vorba despre sezonul călduros. Pe 21 iunie s-au înregistrat 31,1 grade Celsius, temperatura fiind cea mai ridicată din ultimii 65 de ani.

Problemele nu se opresc aici. Ieri, pe 22 iunie, s-au înregistrat 31,9 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai fierbinte zi din ultimii 142 de ani. De asemenea, temperaturile vor urca la 36 de grade, semn că locuitorii din Moscova ar trebui să înceapă să își facă griji cu privire la aceste schimbări uriașe.

Se pare că se va mai bate un record. În 1901 s-a înregistrat o temperatură maximă de 34,7 de grade Celsius, dar zilele viitoare căldura va ajunge la un nivel greu de suportat. În timp ce foarte multă lume se întreabă care este motivul pentru care se întâmplă așa ceva, specialiștii au găsit deja răspunsul.

Record privind evenimentele meteorologice. Ce incidente pot să fie provocate, de fapt

Meteorologii dau vina pe încălzirea globală pentru aceste fenomene bizare. Cu toate acestea, sezonul călduros va deveni din ce în ce mai greu de suportat în Rusia, mai ales pentru că în această țară temperaturile cresc de 2,5 ori mai mult ca în restul lumii, potrivit The Moscow Times.

Evenimentele meteorologice extreme au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimii doi ani. Anul trecut, căldura a provocat incendii record în Siberia, așa că experții au oferit un anunț trist și pentru această perioadă. Incidentul s-ar putea repeta și în zilele noastre, iar până la finalul secolului 21 este posibil ca orașele Moscova și Sankt Petersburg să fie înconjurate de deșert, în loc ca locuitorii din Rusia să se bucure de pădure.

Specialiștii de la Universitatea Aalto au vorbit despre această posibilitate într-un studiu recent. Între timp, chiar dacă mulți oameni se bucură de vremea frumoasă, aceste schimbări radicale ar trebui să le pună tuturor un semn de întrebare cu privire la ce se poate întâmpla dacă totul se îndreaptă spre această pantă periculoasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI