Meteo ANM. Vreme caniculară în țară. Ce valori vor atinge maximele termice

Meteo ANM. Vreme caniculară în țară. Ce valori vor atinge maximele termice
Prognoza meteo, miercuri, 23 iunie 2021. Vreme caniculara in tara. Ce valori vor atinge maximele termice

Gata cu ploile, vine căldura! Oficialii ANM tocmai au făcut anunțul. Cum va fi vremea în următoara perioadă și ce valori vor atinge maximele termice în cele mai importante regiuni ale țării. Luna iunie a fost tare ploioasă, iar acum vara își intră cu adevărat în drepturi.

Meteo ANM. Vreme caniculară în țară

În cursul zilei de marți, 22 iunie, va fi vremea caniculară în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, iar disconfortul termic va fi în creștere. În vestul și sud-vestul teritoriului și izolat în rest indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Cât privește temperaturile maxime, acestea vor varian între 34 și 37 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 19…20 de grade.

Miercuri, 23 iunie, vremea va fi călduroasă, caniculară în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Maramureș, iar în cea mai mare parte a țării va fi un disconfort termic. Cerul va fi senin, dar în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate. Va ploua torențial cu tunete și fulgere în zonele montane, local în regiunile sudice și estice şi izolat în rest. Pe arii restrânse vor fi vijelii și căderi de grindină.

Temperaturile maxime vor crește între 27 și 37 de grade. Cele mai ridicate valori vor fi în zonele de vest şi sud-vest ale României, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade, mai ridicate în Dealurile de Vest până în jur de 24 de grade. Se va lăsa ceața în cursul dimineții și noaptea târziu.

Cod galbern de caniculă în România

După ce am avut parte de un iunie ploios, așa cum nu am mai avut demult în ultimii ani, iată că meteorologii anunță cod galben de caniculă în zonele cele mai importante ale României. Partea bună este că persoanele care visează la o vacanță pe litoral se vor bucura de cea mai bună perioadă a vieții lor.

Miercuri, 23 iunie, va fi caniculă în Oltenia, Banat, Maramureș și Crișana și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. În zilele de joi și vineri, 24 și 25 iunie, în toate regiunile din România. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.