01 iun. 2022 | 07:49

Țara care vrea să cucerească vestul Ucrainei. Un oficial rus rupe tăcerea despre rivalul său de temut

Politică
Țara care vrea să cucerească vestul Ucrainei. Un oficial rus rupe tăcerea despre rivalul său de temut

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a transmis oficial că o altă țară din Europa dorește, de fapt, să cucerească teritoriile din vestul Ucrainei. Acesta ar fi și motivul pentru care oficialii acestei țări s-au alăturat Ucrainei împotriva Rusiei, astfel că și-ar urmări obiectivele, păstrându-și o relație de prietenie cu țara țintă.

Ce țară urmărește să cucerească Ucraina

Oficialii ruși au ajuns în pragul disperării, asta după ce, timp de trei luni, rezultatele de pe câmpul de luptă nu sunt satisfăcătoare, în timp ce mai multe țări se alătură Ucrainei în acest război. În cursul zilei de ieri, în cadrul unei reuniuni privind securitatea națională în regiunea Volga, Nikolai Patrușev a făcut mai multe declarații acuzatoare la adresa Poloniei, despre care susține că dorește să cucerească anumite teritorii din vestul Ucrainei.

Pentru a fi cât mai credibil, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei s-a folosit de orice informație deținută, pentru a distorsiona realitatea și a o transforma în avantaj. Astfel, Nikolai Patrușev a transmis că „partenerii regimului de la Kiev nu se feresc să profite de situația actuală pentru a-și promova propriile interese și au planuri speciale pentru teritoriile ucrainene”.

Declarația oficialului rus vine după vizita președintelui Poloniei, desfășurată la începutul lunii mai, la Kiev, acolo unde a declarat că „în curând granița polono-ucraineană va înceta să mai existe”. Andrzej Duda a propus atunci încheirea unui nou acord de prietenie între Polonia și Ucraina, subliniind că granița dintre cele două țări ar trebui să se unească, nu să se dezbine.

Având în vedere propunerea președintelui polonez către Kiev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a susținut, ieri, că „Polonia face deja demersuri pentru a pune mâna pe teritoriile din vestul Ucrainei„, venind și cu alte argumente care să indice acest obiectiv al Poloniei.

Polonia îi declară „război” lui Vladimir Putin

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat în timpul summitului UE de la Bruxelles că dorește să îl vadă pe Vladimir Putin „înlăturat cu totul” de la Kremlin, subliniind că acesta reprezintă „o putere brutală”.

Acesta a mai susținut faptul că pierderea acestui război de către Europa, reprezintă, de fapt, pierderea siguranței fiecărei țări, râmânând mereu sub șantajul și amenințările liderului de la Kremlin.

„Dacă Europa şi lumea liberă vor pierde această bătălie, vor pierde acest război, noi nu vom mai fi în siguranţă, pentru că vom fi mereu sub ameninţare şi şantajaţi de Putin. Am vrea să-l vedem (pe Vladimir Putin – n.r.) înlăturat total de la putere” „, a declarat Mateusz Morawiecki pentru Sky News, potrivit Agerpres.

 

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Pensiile care vor trece printr-o a doua recalculare. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţ important
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro