Țara care va deveni mai scumpă pentru turiști. Ce serviciu important vor majora

Țara care va deveni mai scumpă pentru turiști. Ce serviciu important vor majora
Țara care scumpește un anumit serviciu.

O țară cunoscută și multor români devine mai scumpă pentru turiști. Mulți aleg această destinație pentru vacanțele din sezonul rece de la noi, atunci când vor să petreacă unele clipe departe de frig și zăpadă. Autoritățile intenționează să majoreze un serviciu extrem de folositor pentru toți care vin aici. Despre ce este vorba? Prețurile revin până la nivelul la care erau înaintea pandemiei de coronavirus. ,,Acest sistem este necesar pentru menţinerea standardelor cu privire la tarife şi servicii pentru turiştii străini”, a declarat un oficial.

Țara care devine mai scumpă pentru turiști: mulți români au fost aici

Thailada ar putea să devină o destinație mai scumpă pentru unele buzunare de acum. Destinația are prețuri mai mari decât în urmă cu doi ani, în condiţiile în care autorităţile intenţionează să majoreze tarifele la hotel.

Creșterile vor fi aduse până la nivelul în care erau înaintea pandemiei de COVID-19. Acest lucru se petrece pentru o revenire mai rapidă a industriei, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Ministerul thailandez al Turismului dorește să ceară operatorilor hotelieri să introducă o structură duală de tarifare potrivit căreia turiștii străini vor trebui să plătească tarife asemănătoare cu cele anterioare crizei sanitare.

În timpul acesta, localnicii vor beneficia în continuare de tarife reduse, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Bangkok, Traisuree Taisaranakul.

„Acest sistem este necesar pentru menţinerea standardelor cu privire la tarife şi servicii pentru turiştii străini, care afectează percepţia asupra brandului turistic al ţării. Tarifele, care au fost reduse în perioada pandemiei de Covid-19, vor fi menţinute pentru thailandezi în ideea de a sprijini turismul intern”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Prețurile au explodat

Hotelurile din destinații precum Bangkok, Phuket, Krabi şi Koh Samui continuă să ofere reduceri foarte bune pentru a readuce turiștii, după ce pandemia a coborât gradul de ocupare a hotelurilor până la 30%.

Nu a existat o reacție imediată la propunerea Guvernului de la Bangkok din partea operatorilor de hoteluri, dar cu toate astea Ministerul Turismului și Autoritatea pentru Turism din Thailanda vor avea în curând discuții cu Asociația hotelierilor din Thailanda cu privire la planurile de introducere a unei structuri duale de tarifare, susține Traisuree Taisaranakul.

Prețurile au explodat și în Grecia după pandemie. Tradiţionalul souvlaki costă acum cu 30% mai mult decât înainte de criza sanitară. Cazările s-au scumpit cu 25% mai mult față de anul trecut, dar cu toate astea nu mai sunt locuri libere până la mijlocul sezonului. Toate tavernele îi așteaptă pe turiști cu prețuri adaptate inflației.