Surpriză uriașă la Transylvania Open. Eugenie Bouchard a primit un wild-card și organizatorii o așteaptă la Cluj pe una dintre cele mai frumoase jucătoare de tenis din lume – GALERIE FOTO

Transylvania Open devine un magnet pentru tot mai multe jucătoare din elita tenisului. După ce Emma Răducanu, Barbora Krejcikova și Irina Begu și-au anunțat participarea la competiția de la Cluj – Napoca, organizatorii au anunțat că au fost contactați și de Eugenie Bouchard. Finalista din anul 2014 de la Wimbledon a primit un wild-card și este așteptată în România.

Eugenie Bouchard va juca la Transylvania Open

Surpriză uriașă pentru fanii tenisului din România. Transylvania Open va fi turneul unde o vor vedea și pe Eugenie Bouchard, finalista din anul 2014 de la Wimbledon. Sportiva din Canada a revenit curând pe teren, după o accidentare care nu a lăsat-o să joace aproape un an și jumătate, și le-a cerut un wild card organizatorilor de la Transylvania Open, competiția găzduită de orașul Cluj – Napoca în perioada 8-16 octombrie 2022.

„Suntem încântați să o avem aici pe una dintre cele mai populare jucătoare din circuitul WTA! Eugenie Bouchard vine după o accidentare serioasă și este extrem de motivată să revină în topul mondial, acolo unde a fost pentru mult timp.

Genie ne-a contactat, iar noi i-am acordat cu mare plăcere un Wild Card pe tabloul de calificări, care devine astfel cu atât mai atractiv. Cu siguranță va fi o jucătoare care va avea un cuvânt greu de spus”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open.

Eugenie Bouchard are 28 de ani și ocupă locul 511 WTA. Alături de ea la turneul din România vor participa și alte nume sonore: Barbora Krejcikova, Emma Răducanu, Irina Begu sau Ana Bogdan se află tabloul principal al competiției din România.

Eugenie Bouchard a câștigat din tenis 6,732.393 de dolari și la un moment dat a fost pe locul 5 în clasamnetul WTA. Stă mult mai bine într-un top al celor mai frumoase jucătoare de tenis. Are peste două milioane de urmăritori pe Instagram, iar fanii săi sunt la curent cu tot ce face sportiva. Chiar și cu excursiile în zone exotice de unde postează fotografii în costume de baie.

Sportiva din Canada este cunoscută ca un personaj destul de non-conformist. În timpul pandemiei și-a căutat iubit pe rețelele sociale și a acceptat să iasă la masă cu câțiva fani care au plătit „un bilet” destul de scump. Banii au ajuns în conturile unor organizații caritabile.

La Transylvania Open, turneu ajuns la ediţia a doua, vor concura 32 de jucătoare la simplu şi 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA pentru campioană şi premii totale în valoare de 251.750 de dolari.

Organizatorii au tras nădejde că la acest turneu se va înscrie și Simona Halep. Fostul lider mondial a anunțat însă că nu mai participa în acest an la nicio competiție.