Două câștigătoare de Grand Slam vor participa la Transylvania Open. Ce decizie au luat Simona Halep și Sorana Cîrstea

Două câștigătoare de Grand Slam vor participa la Transylvania Open. Ce decizie au luat Simona Halep și Sorana Cîrstea

Transylvania Open 2022 promite să ofere un spectacol de gală. Organizatorii au anunțat lista jucătoarelor care vor participa la acest turneu și aici găsim 30 de sportive din topul 100 WTA. Sunt și două câștigătoare de Grand Slam: Barbora Krejcikova și Emma Răducanu.

Două câștigătoare de Grand Slam, pe tabloul principal la Transylvania Open

Organizatorii Transylvania Open 2022 au definitivat lista jucătoarelor care vor participa la turneul care oferă premii totale de 251.750 de dolari și 280 de puncte WTA. Sunt 30 de jucătoare care se află în prima sută de locuri a clasamentului mondial, dar și două sportive care au câștigat turnee de Grand Slam.

Barbora Krejcikova este una dintre prezențele spectaculoase la Transylvania Open. Campioană la Roland-Garros în 2021 și fostă numărul 2 în lume, Barbora ocupă acum locul 26 în clasamentul de simplu.

Și Emma Răducanu se întoarce la Cluj pentru turneul programat în perioada 8-16 octombrie, în BT Arena. Campioana US Open 2021 a ajuns până în sferturi în prima ei calificare și a spus că s-a simțit foarte bine în România.

„M-am simțit foarte bine anul trecut în Cluj. Oamenii au fost minunați și m-au făcut să mă simt extrem de bine. Așa că sunt încântată și fericită să mă întorc anul acesta. De fiecare dată când am ocazia, ador să mă întorc în România. Tatăl meu este de acolo și am foarte multe amintiri plăcute. Aștept cu nerăbdare să mă întorc. Ne vedem în curând!”, a transmis Emma Răducanu.

Tabloul principal Transylvania Open 2022:
KREJČÍKOVÁ, BARBORA (CZE)– 26 WTA
BEGU, IRINA-CAMELIA (ROU)– 41 WTA
POTAPOVA, ANASTASIA– 45 WTA
KALININA, ANHELINA (UKR)– 47 WTA
BONDAR, ANNA (HUN)– 52 WTA
KOSTYUK, MARTA (UKR)– 54 WTA
PAOLINI, JASMINE (ITA)– 55 WTA
BRONZETTI, LUCIA (ITA)– 57 WTA
SIEGEMUND, LAURA (GER) – 57 WTA (SR)
SORRIBES TORMO, SARA (ESP) – 58 WTA
WANG, XIYU (CHN)– 60 WTA
PARRIZAS DIAZ, NURIA (ESP)– 63 WTA
LI, ANN (USA) – 64 WTA
BOGDAN, ANA (ROU)– 65 WTA
MARTINCOVA, TEREZA (CZE) – 66 WTA
LINETTE, MAGDA (POL)– 67 WTA
PARRY, DIANE (FRA)– 71 WTA
JUVAN, KAJA (SLO)– 72 WTA
NIEMEIER, JULE (GER)– 73 WTA
SHERIF, MAYAR (EGY)– 74 WTA
KRUNIC, ALEKSANDRA (SRB)– 75 WTA
RADUCANU, EMMA (GBR)– 83 WTA (WILD CARD)
CRISTIAN, JAQUELINE (ROU)– 87 WTA (WILD CARD)

Ce decizie au luat Simona Halep și Sorana Cîrstea în privința turneului de la Cluj

De pe tabloul Transylvania Open WTA 250 nu lipsesc jucătoare românce din top 100 WTA. Irina Begu, locul 41 mondial, Ana Bogdan, locul 65 mondial și Jaqueline Cristian, locul 87 mondial. Lipsesc Simona Halep și Sorana Cîrstea, asta în condițiile în care prima ediţie a Transylvania Open a avut o miză importantă: ultimul loc de la Turneul Campioanelor 2021. Asta nu înseamnă că cele două sportive nu pot participa, dacă își manifestă această dorință, pentru că organizatorii le pot oferi un „wildcard”.

Decizia Simonei Halep este de înțeles. Jucătoarea din România a trecut printr-o perioadă foarte dificilă. A divorțat, dar a avut nevoie și de o intervenție chirurgicală, în urma căreia va avea nevoie de câteva zile de recuperare, în care să nu se antreneze.

Urmăriți Playtech.ro și pe