Supraviețuitoarea a 3 atacuri teroriste își povestește drama. Cum a scăpat la Barcelona, London Bridge şi Notre Dame

A supraviețuit la trei atacuri teroriste

În 2017, o tânără din Melbourne a fost surprinsă de trei atacuri teroriste. Femeia a fost prezentă la atacul din Barcelona, London Bridge și la cel de la Paris, în ziua în care un polițist a fost înjunghiat în fața catedralei Notre Dame.

Supraviețuitoarea a 3 atacuri teroriste își povestește drama

Julia Monaco, în vârstă de 26 de ani la acea vreme, se afla la cumpărături cu niște prieteni, când teroriștii au intrat cu o furgonetă în mulțime. Întâmplarea s-a petrecut pe Bulevardul La Rambla din centrul Barcelonei. Atacurile din Spania s-au soldat cu 14 morți și 130 de răniți.

Aceasta a fost a treia experiență terifiantă pe care tânăra a trăit-o în călătoriile sale din Europa în acel an. Femeia a povestit clipele de groază prin care a trecut în timp ce a rămas blocată într-un magazin din Catalunya, după ce teroriștii au secerat persoanele aflate pe bulevardul aglomerat.

”Dintr-o dată am rămas blocați în magazin și confuzia s-a generalizat. În următoarea secundă, am fugit ca să scăpăm cu viaţă, în spatele magazinului, unde ni s-a spus să rămânem la pământ, departe de ferestre.

Nu am văzut camioneta, am văzut doar mulțimea și poliția și ne-am dat seama după cum se purtau oamenii, care probabil au văzut scena, că ceva îngrozitor se întâmplă. Erau aproximativ 200 de persoane în piață. Dintr-o dată toți au început să țipe și s-au întors în fugă”, a declarat Julia Monaco pentru postul de radio australian 3AW, potrivit Zcj.ro.

Oamenii erau îngroziți

Julia Monaco relata că, în momentul când teroriștii au intrat cu furgoneta în mulțime, oamenii de pe stradă, fiind panicați, se îmbulzeau să intre în magazine, însă cei care s-au speriat cel mai tare erau copiii. Oamenii erau îngroziți până în momentul când a venit poliția și i-a evacuat pe o ușă laterală.

Pe de altă parte, tânăra australiancă mărturisea că deși se simte „un pic zdruncinată”, nu are de gând să părăsească prea curând Barcelona: „Vreau să rămân aici, nu-i las pe ei, oricine ar fi, să câștige”.

Cum a scăpat la Barcelona, London Bridge și Notre Dame
A scăpat la Barcelona, London Bridge și Notre Dame

În luna iulie a aceluiași an, Julia Monaco se afla la metroul din capitala Marii Britanii, atunci când trei teroriști islamiști au ucis opt persoane după ce au intrat cu o camionetă în mulțime. Apoi, câteva zile mai târziu, un ofițer de poliție a fost înjunghiat în fața Catedralei Notre Dame. Tânăra se afla în apropiere și de data aceasta, mai scria sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI