Mulți își doresc să aibă casa lor în care să se simtă în siguranță, alături de familie. Dar ce te faci când acest lucru nu este posibil, și te simți amenințat chiar la tine acasă? Un astfel de caz s-a petrecut la Iași și nu, nu au intrat hoții peste el. Ieșeanu nu s-a simțit în siguranță, după ce i-a căzut tavanul din casă în cap. Ca urmare, acesta a decis să-și găsească drepatea în instanță, primind o sumă uriașă de bani.
S-ar putea să nu fie prima dată când auziți de o astfel de situație, să-ți cadă tavanul din casă în cap. Dar, te gândești că asta s-ar putea întâmpla la o casă mai veche, nu într-un apartament construit, relativ, recent și pe care ai dat totuși destui bani.
În general, din varii motive, structurile rezidențiale și comerciale sunt supuse prăbușirii tavanelor. Chiar și clădirile noi pot suferi atât de multe daune grave cauzate de furtuni. În anumite cazuri, scurgerile de apă ascunse își pot croi drum în cele din urmă și pot contribui la apariția mucegaiului excesiv și la prăbușirea tavanelor.
Bineînțeles, cei care locuiesc în clădiri mai vechi cu probleme de instalații sanitare gestionate necorespunzător rămân printre cei mai susceptibili de a fi răniți de acest tip de prejudiciu din cauza răspunderii locale.
Dar cazul de față nu implică o casă veche, așa cum spuneam. Evenimentul s-a întâmplat la începutul anului, în Iași. Românul, care achiziționase respectiva locuință, s-a trezit cu tavanul în cap fiind în baie. Deși antreprenorul declara ulterior că s-a ținut cont de toate normele de construcție și siguranță, realitatea era cu totul alta. Ieșeanul a decis să-și caute dreptatea și liniștea în instanța de judecată.
Singura modalitate prin care putea să-și găsească dreptatea a fost în fața magistraților ieșeni. „Victima” a dat în judecată firma constructoare, justificându-și decizia prin faptul că nu se mai simțea în siguranță în casă și că suferise și o traumă psihică, după ci-a căzut tavanul din casă în cap.
În fața magistraților, ieșeanul a cerut daune morale în valoare de 10.000 de euro, iar instanța nu a stat pe gânduri dându-i câștig de cauză părții vătămate.
Pe lângă această sumă, firma constructoare va mai plăti alte 4.000 de lei cheltuieli de judecată. Sentința dată de judecătorii ieșeni nu a fost una definitivă, așa că avocații firmei au depus contestație, înfățișarea fiind programată pentru anul viitor.
Deși pare ireal, iată că acest gen de situații pot apărea oricând și i se poate întâmpla oricui. Care sunt adevăratele motive pentru care s-a întâmplat așa, o știu experții care au verificat locuința, victima și antreprenorul.