Un centru SPA de un milion de euro, construit din bugetul local, va fi demolat. Nu a fost deschis niciodată

Un centru SPA de un milion de euro, construit din bugetul local, va fi demolat. Nu a fost deschis niciodată
Ștrand de 1 milion de euro, inaugurat dar nefuncțional, demolat

Un centru SPA din Lugoj, inaugurat cu patru ani în urmă, a fost lăsat în paragină, iar acum urmează să fie demolat. Partea cea mai rea este că nu a fost dat în folosință deloc, cu toate că a fost inaugurat cu mare fast. Lucrările au constat circa un milion de euro, bani de la bugetul local.

Construcția centrului SPA a durat patru ani

Finalizat cu mari întârzieri, în anul 2016, bazinul acoperit a fost inaugurat cu mare fast în plină campanie electorală. La eveniment au fost prezenți foarte mulți copii îmbrăcați în haine populare, preoți și femei în bikini. Atunci, Francisc Boldea, membru PSD, candida pentru al treilea mandat. Înainte de a tăia panglica, primarul e ținut un discurs prin care le-a explicat cetățenilor cum arată SPA-ul și ce beneficii va aduce municipalității.

„SPA-ul din Lugoj cuprinde şase bazine exterioare: unul de 33/20 m şi 1,6 m adâncime, unul de patru metri adâncime pentru sărituri, două jacuzzi de mari dimensiuni, un bazin pentru copii şi unul pentru tobogan cu două tipuri de căderi, galben şi verde. E pentru prima dată, după 700 de ani în istoria Lugojului, când din SPA face parte şi un bazin acoperit. Toţi zâmbesc, toţi râd, dar nimeni nu a fost în stare să îl facă vreodată şi asta e cel mai important lucru”, a spus edilul.

După discursul emoționant, SPA-ul a fost închis a doua zi. Francisc Boldea, primarul de atunci, a declarat că firma constructoare trebuie să mai monteze un aparat de încălzire și altul de aerisire, apoi se va deschide.

De ce nu s-a mai deschis centrul SPA

Timpul a trecut, iar centrul SPA nu a mai fost deschis. SC Microroyal SRL, constructorul, a intrat în insolvență, iar anul trecut a dat faliment. De asemenea, patronul companiei a decedat după ce s-a infectat cu COVID. Francisc Boldea a cerut Consiliului Local Lugoj 100.000 de euro pentru a investi în SPA-ul inaugurat deja, astfel încât să fie deschis. Cu toate acestea, cererea edilului de atunci a fost respinsă de către consilierii locali.

Actualul primar, Claudiu Buciu, ales în anul 2020, susține că SPA-ul nu va fi niciodată funcțional și ca va fi demolat în curând. Acesta a spus că a încercat să caute soluții de-a lungul timpul, astfel că a chemat mai mulți experți, însă nu s-au găsit soluții.

„Am discutat cu mai mulți experți. A făcut o expertiză și fosta administrație. În expertiza respectivă scrie negru pe alb că un prost a proiectat această clădire. Experții cu care noi am discutat, ne-au spus sincer că nu au ce să ne facă și că ne-ar lua banii degeaba, pentru că ei nu pot să garanteze pe soluțiile care ni le-ar da. Clădirea trebuie demolată! Asta e, n-ai ce să faci!”,  spune primarul Lugojului.

Conform edilului, SPA-ul va fi demolat, iar în locul acestuia va fi construit un nou bazin acoperit care va fi destinat elevilor.