Ștrandul Moghioroș din Capitală a fost închis temporar, după ce 10 persoane au ajuns la spital

Ștrandul Moghioroș din Capitală a fost închis temporar, după ce 10 persoane au ajuns la spital
Ștrandul Moghioroș din Capitală a fost închis temporar

Ștrandul Moghioroș din Capitală a fost închis temporar, după ce mai multe persoane au acuzat că se simt rău. Este vorba despre 6 copii care au fost transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu și patru adulți care au ajuns la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar.

Ștrandul Moghioroș din Capitală a fost închis temporar

Incidentul a fost semnalat la numărul de urgență 112, după ce 10 persoane au acuzat că se simt rău. Mai multe echipaje medicale au sosit la fața locului și au evaluat pacienții, iar ulterior s-a luat decizia transportării lor la spital. O autospecială CBRN a făcut măsurători, iar în urma analizelor s-a constatat că s-au depășit limitele admise în camera de clorare. De asemenea, s-a analizat aerul din jurul bazinului, dar nu s-au înregistrat depășiri ale nivelului de clor.

„În urma sesizării Poliției sector 6 cu privire la intoxicația cu clor a mai multor persoane, printre care și copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement și au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente”, a anunțat Direcția de Sănătate Publică București (DSP).

Ulterior, DSP a anuțat Ministerul Sănătății că activitatea ștrandului Moghioroș a fost suspendată temporat pentru efectuarea unor verificări.

„În urma sesizării Poliţiei sector 6 cu privire la intoxicaţia cu clor a mai multor persoane, printre care şi copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement şi au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Urmăriți Playtech.ro și pe