Rareș Bogdan cere demisia ministrului Sănătății. Ce îi reproșează, după crimele din spitalul de psihiatrie

Rareș Bogdan cere demisia ministrului Sănătății. Ce îi reproșează, după crimele din spitalul de psihiatrie
Rareș Bogdan cere demisia ministrului Sănătății

Rareș Bogdan cere demisia ministrului Sănătății, după ce un bolnav a ucis 4 pacienți și a rănit alte 9 persoane la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, județul Buzău. Europarlamentarul o acuză pe Sorina Pintea că este preocupată doar de propria imagine și nu o interesează problemele din spitalele din România.

Rareș Bogdan cere demisia ministrului Sănătății

Fostul jurnalist a cerut demisia Sorinei Pintea pe contul personal de Facebook. Rareș Bogdan o acuză că este preocupată doar de imaginea ei și publică un mesaj primit de la un angajat al unui spital de psihiatrie.

„Doamnă ministru al Sănătății, demisia!!! Ați trimis corpul de control la Săpoca pentru a constata ceea ce știm deja cu toții! Dacă doreați să schimbați ceva în bine, o făceați! Dar sunteți preocupați doar de imagine, iar când bubuie ceva, vă ocupați tot de imagine!

Dacă doriți o dovadă a incompetenței dumneavoastră, aveți mai jos mesajul unui angajat al unui spital de psihiatrie.


Lucrez ca supraveghetor într-un spital din România și când plec de acasă îmi pup nevasta și copilul pentru că nu se știe dacă mai apuc (la tura de noapte suntem 2 asistente, 2 infirmiere, un supraveghetor la 75, am avut și 80 de pacienți din care pot fi și 10 în sevraj); sunt singurul bărbat la 75 de paturi, stau pe hol să vad ușile la camere dar nu pot vedea în niciun salon, să nu creadă cineva că e ușor, am făcut cerere să ne bage 2 de noapte și a spus că norma prevede 1 singur. Vin pacienți periculoși care sunt aduși de 6 mascați cu cătușe și eu trebuie sș am grijă de el singur; e ușor să vorbești din afara sistemului, dar pentru noi e greu, răspund pentru fapte pe care nu pot să le controlez; dacă au greșit trebuie să plătească, dar poate se schimbă ceva în tot sistemul”, a scris Rareș Bogdan pe rețeaua de socializare.