Steven Gerrard a părăsit echipa lui Ianis Hagi. E oficial! Cu cine a semnat antrenorul

Steven Gerrard a părăsit echipa lui Ianis Hagi. E oficial! Cu cine a semnat antrenorul
Steven Gerrard a părăsit echipa lui Ianis Hagi. Antrenorul a semnat cu Aston Villa, din Premier League

Steven Gerrard a părăsit echipa lui Ianis Hagi. E oficial! După 3 ani și jumătate petrecuți pe banca formației din Ibrox Park, Stevie G a decis să accepte o nouă provocare. Fostul căpitan al lui Liverpool este văzut de mulți drept urmașul ntural al germanului Jurgen Klopp pe banca „cormoranilor”. Cum neamțul mai are contract până în vara lui 2024, Gerrard a simțit nevoia să facă pasul către Premier League și le-a spus „la revedere” jucătorilor de la Rangers, printre care se numără și Ianis Hagi.

Steven Gerrard a părăsit echipa lui Ianis Hagi

Steven Gerrard a părăsit echipa lui Ianis Hagi. După 3 ani și jumătate, tehnicianul de 41 de ani a decis să accepte o nouă provocare. Stevie G, o legendă a clubului Liverpool, este văzut drept urmașul natural al lui Jurgen Klopp, actualul antrenor al formației de pe Anfield. Cum contractul neamțului se încheie în 2024, Gerrard mai are câțiva ani pentru a-și „încerca mâna” în Premier League, considerat cel mai puternic campionat din lume.

Informațiile despre plecarea lui Steven Gerrard s-au înmulțit în ultimele zile. iar astăzi, au fost conformate. Aston Villa l-a anunțat oficial pe Gerrard drept noul antrenor al echipei de pe locul 16 în Premier League, în locul demisului Dean Smith. Tehnicianul a ținut să mulțumească și fostului club pentru șansa de a conduce un club legendar cu care a câștigat titlul în Scoția, sezonul trecut.

Aș dori să-mi exprim sincera recunoștință față de toți asociații de la Glasgow Rangers. Mi-au oferit oportunitatea de a conduce un astfel de club legendar. Rangers va ocupa întotdeauna un loc special în inima mea. Le urez toate cele bune jucătorilor, staff-ului și suporterilor”, a declarat Steven Gerrard pentru site-ul oficial al celor de la Villa, avfc.co.uk.

E oficial! Cu cine a semnat antrenorul

Plecarea lui Steven Gerrard l-a lăsat pe Ianis Hagi fără antrenor, deocamdată. Aston Villa este unul dintre cele mai vechi cluburi din Anglia, fiind înființat în 1874. Are în palmares 7 titluri de campioană, ultimul obținut, însă, acum patru decenii, în 1981. În 1982, Villa a cucerit și Cupa Campionilor Europeni, actuala Champions League. Ianis Hagi ar putea să se reîntâlnească, însă, cu Gerrard, mai devreme decât s-ar anticipa.

Ziariștii britanici de la talksport.com. au scris că tehnicianul ar putea să aducă la Aston Villa, încă din iarnă, câțiva dintre jucătorii săi preferați de la Rangers. Aceștia ar fi Glen Kamara, Ryan Kent și…. Ianis Hagi.

Fiul legendarului Gheorghe, Ianis poate fi un alt jucător care ar putea să guste fotbalul din Premier League. A avut un impact mare la câștigarea campionatului de Rangers, sezonul trecut, și se ridică la înălțimea numelui. Versatilitatea românului este un lucru pe care Gerrard dorește să-l adauge la Villa. Acesta a jucat atât mijlocaș lateral stânga sau dreapta, cât și mijlocaș ofensiv. Hagi a devenit un jucător-cheie în angrenajul echipei lui Gerrard”, au comentat jurnaliștii publicației menționate.