Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas, marea finală de la Australian Open 2023. Sârbul a reușit a 27-a victorie consecutivă în turneul de la Melbourne și va lupta pentru titlul cu numărul 10

Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas, marea finală de la Australian Open 2023. Sârbul a reușit a 27-a victorie consecutivă în turneul de la Melbourne și va lupta pentru titlul cu numărul 10
Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas se vor înfrunta în finala Australian Open 2023

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas este marea finală de la Australian Open 2023. Primul s-a calificat sportivul grec, după meciul cu Karen Khachanov, câștigat în patru seturi. Sârbul a jucat magistral în duelul cu Tommy Paul și s-a impus fără emoții în trei seturi. Pentru fostul lider mondial este a 27-a victorie consecutivă în turneul de la Antipozi, în condițiile în care anul trecut nu a participat.

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas, marea finală de la Australian Open 2023

Novak Djokovic își continuă marșul triumfal de la Australian Open 2023. Jucătorul sârb joacă senzațional, deși acum câteva zile s-a plâns de dureri la coapsa stângă și la un moment dat s-a gândit să se retragă. Meciul din semifinale a oferit o nouă demonstrație de tenis. Sportivul care a câștigat de nouă ori turneul s-a impus fără nicio emoție, iar prestația lui i-a încântat pe fani.

Meciul s-a terminat în trei seturi 7-5, 6-1, 6-2. Novak Djokovic s-a calificat a zecea oară în finala turneului, pe celelalte nouă le-a câștigat, iar dacă va câștiga va urca, din nou, pe primul loc în clasamentul ATP.

ȘTIRE INIȚIALĂ


Stefanos Tsitsipas s-a calificat în finala Australian Open 2023. Este prima oară când reușește această performanță la Melbourne

Grecul Stefanos Tsitsipas (24 de ani, locul 4 ATP) și-a respectat blazonul de favorit al primei semifinale de la Australian Open 2023 și s-a impus în fața rusului Karen Khachanov (26 de ani, 20 ATP). Partida a avut loc pe arena Rod Laver de la Melbourne și s-a terminat după trei ore și jumătate de joc, scor 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-3.

Pentru sportivul grec este prima finală la turneul din Australia, a doua într-un turneu de Grand Slam. În 2021, Tsitsipas a fost învins în ultimul act la Roland Garros, în cinci seturi, în fața sârbului Novak Djokovic. Acum ar putea ajunge din nou să-l înfrunte pe campionul din Serbia.

Novak Djokovic este considerat marele favorit la Australian Open 2023

Novak Djokovic (Serbia, 5 ATP) – Tommy Paul (SUA, 35 ATP) este cea de-a doua semifinală de la Australian Open 2023. Jucătorul sârb a început turneul cu probleme medicale, dar a strâns din dinți și a ajuns la 26 de victorii consecutive la această competiție, reușind să-l egaleze pe americanul Andre Agassi. A fost destul de tensionat și s-a certat cu fanii și cu cei care au spus că nu cred că s-a accidentat, dar și-a demonstrat încă o dată valoarea uriașă.

Fostul lider mondial nu a avut voie să joace anul trecut la Australian Open, pentru că nu era vaccinat și nu a reușit nici să dovedească faptul că a trecut prin boală, dar a rămas jucătorul cu cele mai multe succese la această competiție. A câștigat de nouă ori Australian Open și speră ca anul acesta să obțină victoria cu numărul zece. Dacă va reuși acest lucru, va fi noul lider ATP, poziție pe care a mai ocupat-o 373 de săptămâni.

Urmăriți Playtech.ro și pe