Pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe întregul mapamond, de mai bine de un an de zile, este departe de a se fi terminat. De o lună de când a început campania de vaccinare a populației împotriva virusului Sars-COV-2, o speranță a răsărit în sufletul oamenilor care speră să-și poată relua viața și ca totul să revină la normal, cât de curând posibil. Ce țară și-a vaccinat 90% din populație și ce principii astrologice au aplicat pentru asta.
În ceea ce privește vaccinarea oamenilor împotriva coronavirusului, un stat din Himalaya a reușit performanța de a vaccina 93% din populația adultă în doar două săptămâni.
Este vorba despre regatul Buthanului, o țărișoară situată între India și China, foarte aproape de Nepal. Medicii și specialiștii din domeniul sanitar au reușit performanța de a vaccina 62% din totalul de 800.000 de locuitori, dintre care peste 90% sunt adulți.
Deși oficialii statului asiatic au primit dozele de vaccin anti-COVID la începutul anului 2021, campania de imunizare a început abia pe 27 martie. Motivul este unul incredibil.
Cei din Buthan s-au ghidat după anumite principii astrologice budiste, vaccinând prima dată o femeie născută în Anul Maimuței, procedură acompaniată de un ritual de-al călugărilor de rugăciune și meditație. În Buthan s-au înregistrat, până acum, 910 cazuri de infectări cu noul coronavirus și un singur deces, din martie 2020 și până acum, potrivit celor de la G4 Media.
Studiile realizate la nivel global arată că tinerii reprezintă segmentul de populație care dezvoltă cele mai multe reacții adverse după ce au primit cele două doze de vaccin anti-COVID. Explicația specialiștilor este una cât se poate de simplă. Se pare că acest lucru este benefic pentru organismul uman, deoarece produce mai mulți anticorpi.
„Nu sunt surprizătoare aceste date. Știm că persoanele tinere au un răspuns imun mai robust. Ele dezvoltă un titru mai mare de aticorpi față de persoanele de peste 60 de ani.
Tocmai de aceea este important să se facă și cea de-a doua doză de vaccin. Aceste reacții adverse, dureri de cap, febră, înseamnă o reacție a organismului.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Se pare că persoanele tinere au un sistem imunitar mai putenic, organismul lor fiind capabil să se lupte mai ușor cu afecțiunile de orice natură:
„Celulele mature recunosc structura specifică a acelei substanțe și apoi înmulțirea acestor memorii mature. Acest proces durează câteva săptămâni, motiv pentru care este nevoie de ceva timp pentru a fi complet vaccinat.”, completează specialiștii sanitari.