Stațiunile din România unde poți urmări delfinii chiar de pe plajă. Delfinii din Marea Neagră pot fi admirați din mai multe zone de pe litoralul românesc. Turiștii pot sta pe mal și pot privi spactacolul delfinilor din larg. Și iată cum vacanțele pe litoralul românesc beneficiază de o atracție cu totul specială.
Turiștii care vin să se relaxeze pe litoralul românesc pot vedea și spectacolul delfinilor din mare chiar de pe țărm. În țara noastră există mai multe zone de pe litoral unde aceștia pot fi admirați. Distanța de la care pot fu admirați este de circa 20 de metri. Spectacolul din mare al delfinilor poate fi văzut cel mai bine din Eforie dar și din stațiunile dintre Olimp și Vama Veche.
„Turiștii pot vedea întotdeauna delfinii, mai ales în zona Constanței, zona Eforie, acolo unde se apropie destul de aproape de mal. Adică turiștii pot sta efectiv pe malul mării și îi pot admira la o distanță relativ aproape. Se mai pot admira și din sudul litoralului, aici mă refer în zona stațiunilor de la Olimp până la Vama Veche”, a spus biologul Costin Timofte, pentru WOWbiz.ro.
Tot specialistul a explicat și faptul că delfinii sănătoși vor evita tot timpul contactul cu oamenii, însă cea mai mică distanță la care se vor apropia este de circa 15-20 de metri.
„Atunci când delfinii sunt în stare bună de sănătate și nu au nimic, ei evită orice interacțiune cu omul. Adică niciodată nu se vor apropia mai mult de 15 – 20 de metri de un om, când sunt ok din punct de vedere al sănătății.
În schimb, cum a fost cazul și celui din Mamaia, fiind epuizat nu a mai avut încotro, nu își putea coordona mișcările și în felul acesta s-a apropiat de oameni și implicit de mal”, a mai precizat el, conform sursei citate.
Biologul a explicat și de ce nu este indicat ca turiștii să atingă delfinii decedați său pe cei slăbiți, care prezintă probleme de sănătate și care eșuează la malul mării. În plus, persoanele care văd astfel de delfini trebuie să anunțe autoritățile.
„Fiind mamifere, ei sunt vectori și există posibilitatea de a transmite anumite boli, de exemplu bruceloza, care este un patogen, poate fi transmis și la om. Întotdeauna turiștii ar trebui să se ferească de a interacționa, de a pune mâna pe cadavrele care ajung la mal eșuate.
Așa cum a fost și cazul celui din Mamaia, sunt cazuri excepționale, doar că după aceea ar trebui să urmeze un protocol, dacă a fost atins delfinul, ei ar trebui să se dezinfecteze pe mâini.
Chiar dacă era viu, la fel poate fi un purtător de diferiți patogeni care se pot transmite și la om. Întotdeauna, dacă este mort, se va evita pe cât de mult posibil atingerea cadavrului, dacă este viu, se vor dezinfecta pe mâini după aceea”, a mai explicat Costin Timofte, biologul din partea ONG-ului Mare Nostrum.