Ce rechini sunt în Marea Roșie, potivit experților în viața marină. Zilele trecute două turiste au fost ucise de un rechin din specia Mako. Atacurile au avut loc la doar câteva ore distanță, în apele Mării Roșii, în stațiunea Hurghada din Egipt. Așadar, care sunt cele mai periculoase specii de rechin, vedeți în rândurile de mai jos.
Experții în viața marină au spus ce rechini sunt în Marea Roșie. În aceste ape trăiesc nu mai puțin de 40 de tipuri de rechini, iar circa 15 sunt regăsite la scară largă.
Rechinii în Marea Roșie au fost întotdeauna, pentru că această mare este conectată la Oceanul Indian, fiind marea lui interioară. De asemenea, rechinii Mării Roșii au diferite forme, culori, dar și nevoi nutriționale.
În Marea Roșie se regăsesc rechinul tigru de nisip și o specie de rechini negri. În Golful Nalay Bay, nu departe de stațiunea egipteană a scafandrilor, Sharm El-Sheikh, au putut fi văzuți rechini mătasoși sub dig. Unul dintre cele mai populare locuri pentru rechinii din Marea Roșie sunt recifele parcului marin național al Ras Mohammed.
Cei care vor să știe ce rechini sunt în Marea Roșie trebuie să cunoască faptul că în zonă există și rechini de recif alb și gri, precum și rechini ciocan, rechin nyanka, zebra, tigru, rechinul argintiu, rechini balenă și gri, precum și rechinul negru, care este adesea văzut la țărm, iar uneori chiar intră în canalul de mangrove.
Rechinii de recif pot fi văzuți des în jurul stațiunilor Marsa Alam și Sharm El-Sheikh. De altfel, în stațiunea din urmă există un loc denumit Golful rechibnilor. Rechinii din Marea Roșie pot fi întâlniți în mai toate stațiunile din Egipt.
De departe, potrivit experților, cel mai mare pericol îl reprezintă următoarele specii de rechin: rechinul alb, rechinul de tigru și rechinul Mako.
Indiferent de specie, conform experților în viața marină, rechinul este cel mai periculos atunci când caută pradă. Rechinii apelor de coastă sunt mai activi pe timp de noapte. De asemenea, mai toate speciile de rechin au un simț al mirosului foarte dezvoltat. Pot simți un strop de sânge sau de transpirație de la sute de metri sau chiar kilometri distanță.
Rechinii din Marea Roșie au ajuns în atenția publicului după ce, zilele trecute, două turiste, una din Austria și una din România, au fost ucise de un rechin. Autoritățile din Egipt au anunțat că femeile au fost ucise de același rechin din familia Mako.
Rechinii din această specie sunt foarte periculoși. Pot depăși 4 metri în lungime și 600 de kilograme. Rechinul Mako se repede asupra prăzii cu o viteză uluitoare. Atacă cu 50-70 de kilometri la oră.
Ce mai mic rechin, denumit și pigmeu, măsoară 22 de centimetri, în timp ce cel mai mare, rechinul balenă, poate ajunge la o lungime de 12 metri și o greutate de mai multe tone. Din fericire, acesta din urmă, ca și balenele, se hrănește doar cu plancton.
Nu în ultimul rând, experții spun că rechinul atacă rareori omul. Uneori ei mușcă din greșeală, alteori o fac pentru a-și proteja zona, așa cum și câinii atacă intrușii care ajung pe teritoriul lor.