06 iul. 2022 | 09:57

Ce rechini sunt în Marea Roșie. Care sunt cele mai periculoase specii

Diverse
Ce rechini sunt în Marea Roșie. Care sunt cele mai periculoase specii
Ce rechini sunt in Marea Rosie

Ce rechini sunt în Marea Roșie, potivit experților în viața marină. Zilele trecute două turiste au fost ucise de un rechin din specia Mako. Atacurile au avut loc la doar câteva ore distanță, în apele Mării Roșii, în stațiunea Hurghada din Egipt. Așadar, care sunt cele mai periculoase specii de rechin, vedeți în rândurile de mai jos.

Ce rechini sunt în Marea Roșie. Cum să eviți atacul unui rechin

Experții în viața marină au spus ce rechini sunt în Marea Roșie. În aceste ape trăiesc nu mai puțin de 40 de tipuri de rechini, iar circa 15 sunt regăsite la scară largă.

Rechinii în Marea Roșie au fost întotdeauna, pentru că această mare este conectată la Oceanul Indian, fiind marea lui interioară. De asemenea, rechinii Mării Roșii au diferite forme, culori, dar și nevoi nutriționale.

Rechinul Mako depaseste 4 metri lungime

Rechinul Mako depaseste 4 metri lungime

Ce rechini sunt în Marea Roșie

În Marea Roșie se regăsesc rechinul tigru de nisip și o specie de rechini negri. În Golful Nalay Bay, nu departe de stațiunea egipteană a scafandrilor, Sharm El-Sheikh, au putut fi văzuți rechini mătasoși sub dig. Unul dintre cele mai populare locuri pentru rechinii din Marea Roșie sunt recifele parcului marin național al Ras Mohammed.

Cei care vor să știe ce rechini sunt în Marea Roșie trebuie să cunoască faptul că în zonă există și rechini de recif alb și gri, precum și rechini ciocan, rechin nyanka, zebra, tigru, rechinul argintiu, rechini balenă și gri, precum și rechinul negru, care este adesea văzut la țărm, iar uneori chiar intră în canalul de mangrove.

Rechinii sunt prezenți în toată Marea Roșie

Rechinii de recif pot fi văzuți des în jurul stațiunilor Marsa Alam și Sharm El-Sheikh. De altfel, în stațiunea din urmă există un loc denumit Golful rechibnilor. Rechinii din Marea Roșie pot fi întâlniți în mai toate stațiunile din Egipt.

De departe, potrivit experților, cel mai mare pericol îl reprezintă următoarele specii de rechin: rechinul alb, rechinul de tigru și rechinul Mako.

Ce rechini sunt în Marea Roșie și când devin periculoși pentru oameni

Indiferent de specie, conform experților în viața marină, rechinul este cel mai periculos atunci când caută pradă. Rechinii apelor de coastă sunt mai activi pe timp de noapte. De asemenea, mai toate speciile de rechin au un simț al mirosului foarte dezvoltat. Pot simți un strop de sânge sau de transpirație de la sute de metri sau chiar kilometri distanță.

Rechinul Mako a făcut două victime

Rechinii din Marea Roșie au ajuns în atenția publicului după ce, zilele trecute, două turiste, una din Austria și una din România, au fost ucise de un rechin. Autoritățile din Egipt au anunțat că femeile au fost ucise de același rechin din familia Mako.

Rechinii din această specie sunt foarte periculoși. Pot depăși 4 metri în lungime și 600 de kilograme. Rechinul Mako se repede asupra prăzii cu o viteză uluitoare. Atacă cu 50-70 de kilometri la oră.

Rechinul pigmeu, cel mai mic măsoară 22 de centimetri

Ce mai mic rechin, denumit și pigmeu, măsoară 22 de centimetri, în timp ce cel mai mare, rechinul balenă, poate ajunge la o lungime de 12 metri și o greutate de mai multe tone. Din fericire, acesta din urmă, ca și balenele, se hrănește doar cu plancton.

Nu în ultimul rând, experții spun că rechinul atacă rareori omul. Uneori ei mușcă din greșeală, alteori o fac pentru a-și proteja zona, așa cum și câinii atacă intrușii care ajung pe teritoriul lor.

Rechinul balena atinge 12 metri lungime

Rechinul balena atinge 12 metri lungime

Cum să eviți atacul unui rechin

  • Nu intra în apă dacă sângerezi. Rechinii au un miros extrem de dezvoltat și pot urmări sângele până la sursă.
  • Renunță la bijuterii când intri în apă. Acestea pot reflecta lumina, iar strălucirea lor le poate atrage atenția prădătorilor.
  • Nu înota în apropierea zonelor în care sunt deversate ape reziduale. Acestea atrag peștii mici pe care îi consumă rechinii.Evită înotul în apele în care se pescuiește și în care există bancuri de pești mici. Pescărușii care prind pești sunt un indiciu că acolo pot să apară rechini.
  • Nu intra în mare dacă observi prezența rechinilor. Ieși din apă imediat dacă observi sau dacă se anunță existența lor în apropiere.
  • Evită hainele în culori puternice. Rechinii observă rapid contrastul culorilor.
  • Nu te relaxa dacă observi delfini în apropiere. Acesta nu este un indiciu al absenței rechinilor – adesea aceștia caută aceeași sursă de hrană, bancurile de pești.
  • Nu încerca să atingi un rechin dacă vezi vreunul, oricât de mic ar fi!
Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cum dau autoritățile apă la moară fanilor teoriei conspiraționiste Chemtrails
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Se construiește încă un pod peste Dunăre. Investiție uriașă
EVZ.ro
Wow! Ce cadou scump a primit soțul Andreei Popescu! E o geantă și costă mai mult decât o mașină second hand / VIDEO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
CUTREMUR în România! ORAȘUL unde s-a SIMȚIT cel mai PUTERNIC
Mediaflux
Iustina și Cornel de la Insula Iubirii și-au botezat fetița. Imagini de la emoționantul eveniment / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro