Stațiunile din Bulgaria unde trebuie să mergi măcar o dată. Sunt cele mai frumoase locuri de vacanță VIDEO

Stațiunile din Bulgaria unde trebuie să mergi măcar o dată. Sunt cele mai frumoase locuri de vacanță VIDEO
Statiunile din Bulgaria unde trebuie sa mergi macar o data. Sunt cele mai frumoase locuri de vacanta

În plin sezon estival, românii adoră să petreacă timp pe litoral, savurând un cocktail răcoritor pe plajă, sub șezlong, ascultând valurile mării. Pe lângă Grecia și Turcia, Bulgaria este principala destinație a românilor atunci când vor să plece în concediu la mare. Care sunt cele mai populare stațiuni ale vecinilor noștri de la sud de Dunăre.

Top 5 cele mai frumoase stațiuni din Bulgaria

Albena

Prima pe lista celor mai frumoase și populare stațiuni din Bulgaria este Albena. Conform Wikipedia, românii pot vizita această stațiune situată la 30 de kilometri distanţă de Varna şi la doar 12 kilometri distanţă de staţiunea Balcik.

Albena este plasată într-o regiune cunoscută pentru apa curată, priveliştea ce îți taie răsuflarea și pentru grădinile pline de flori.

Plaja din Albena are o lungime de 5 kilometri şi o lăţime de 150 metri, cu nisip foarte fin și apă caldă, pentru cei care abia așteaptă să lenevească pe șezlong, să se bronzeze. În Albena există şi centre SPA şi izvoare de apă minerală cu o temperatură de peste 30 de grade Celsius.

Sunny Beach

Fără îndoială, Sunny Beach este cea mai populară staţiune turistică de pe litoralul din Bulgaria şi cea mai mare staţiune de la Marea Neagră.

Sunny Beach se află aproape de oraşul Nassebar, la doar 30 de kilometri distanţă de aeroportul din Varna. Infrastructura este bine dezvoltată, există multe restaurante, baruri şi magazine, iar plaja este foarte lată. Turiștii vizitează stațiunea în perioada lunilor mai – octombrie.

Nisipurile de Aur (Golden Sands)

Probabil cea mai mare stațiune de pe litoralul din Bulgaria, Golden Sands se află situată la 19 kilometri de Varna, unindu-se de staţiunile vecine, Sfinţii Constantin şi Elena şi Riviera.

La Nisipurile de Aur vei găsi cel mai curat nisip de la Marea Neagră, vegetație bogată, parcuri acvatice, hoteluri, restaurante și posibilitatea de a practica sporturi nautice.

Balcic

Amplasată strategic într-un mic golf, stațiunea Balcic are un litoral liniștit, cu plaje destul de înguste și retrase, perfecte pentru familii care vor să se recreeze departe de agitația marelor orașe.

În Balcic, turiștii pot închiria hoteluri şi vile apropiate de plajă. Principalele obiective turistice din Balcic sunt Grădina Botanică și Palatul Reginei Maria a României.

Burgas

Topul celor mai populare stațiuni din Bulgaria se încheie cu Burgas, o localitate aflată la 130 kilometri distanţă de Varna şi are mai multe plaje, situate în nordul oraşului, potrivit Adevărul.

Burgas este o stațiune vizitată în majoritate de tineri, fiind renumită pentru viața ei de noapte extrem de activă. Te poți răsfăța în cluburi, baruri de noapte, cazinouri și restaurante care închid târziu în noapte.

Te poți caza oriunde dorești, existând posibilități pentru toate bugetele și gusturile turiștilor, de la hoteluri de lux la complexuri ideale pentru familii sau apartamente de închiriat.