Stațiunile din Bulgaria foarte apropiate de România. Unde să mergi aproape de casă în vacanță VIDEO

Stațiunile din Bulgaria foarte apropiate de România. Unde să mergi aproape de casă în vacanță VIDEO
Statiunile din Bulgaria care sunt apropiate de Romania

Care sunt stațiunile din Bulgaria foarte apropiate de România. Foarte mulți dintre români preferă să-și facă vacanțele în Bulgaria, fie de iarnă, fie de vară, pe motiv că locația este foarte aproape de țara noastră. Așadar, unde să mergi aproape de casă în vacanță în această vară.

Care sunt stațiunile din Bulgaria foarte apropiate de țara noastră. Ce plaje necunoscute au vecinii bulgari

Din România se poate ajunge cu ușurință pe coasta Marii Negre din Bulgaria, atat dinspre litoralul românesc, cât și cu intrare în Bulgaria pe la Ruse, Silistra sau Kardam, astfel cele mai apropiate statiuni bulgărești de România sunt cele din zona de nord.

Pe lângă faptul că este aproape de România, litoralul vecinilor este foarte ofertant la capitolul cazare, cu accent deosebit pus pe cazare all inclusive. În functie de tipul de vacanță pe care o doresc turiștii,  relaxantă sau, din contră, mai animată, te poți orienta către una dintre stațiunile apropiate de casă, prezentate în rândurile de mai jos.

Stațiunea Albena, preferată de români

Stațiunea Albena este una dintre destinațiile de vacanță de pe litoralul bulgaresc preferate de către românii care au copii mici, dar și de către seniori. Stațiunea găzduiește o serie de resorturi dedicate acestora. Albena măsoară peste 6 kilometri de plajă cu nisip fin și deține totodată și certificare Blue Flag.

În plus, hotelurile din Albena au coborâre în trepte către plaje, multe dintre ele fiind de 5 si de 4 stele, toate oferind regim de cazare all inclusive. Albena este situată la 299 de kilometri de Bucuresti dacă se intră în Bulgaria pe la Ruse si la 82 de kilometri distanță de Vama Veche.

Stațiunea Nisipurile de aur

Nisipurile de Aur este cea mai mare statiune din nordul litoralului din Bulgaria si este potrivită atât pentru familii cu copii, precum și cuplurilor care caută distracție. Nisipurile de Aur este, cu siguranță, una dintre cele mai populare statiuni de pe litoralul din Bulgaria.

Plaja acestei stațiuni este, de asemenea, premiată „Blue Flag”, având o lungime de aproximativ 4 kilometri și o lățime de 100 de metri în unele zone. Din București până la Nisipurile de Aur sunt 268 de kilometri dacă se intră pe la Ruse.

Stațiunea Balcic

Balcic este una dintre cele mai cunoscute locații ale litoralului din Bulgaria și deși are câteva hoteluri așezate central în stațiune, aceasta zonă este recunoscută în mod special pentru resorturile din imediata vecinătate, ceea ce o face să fie în sfera stațiunilor cu zone liniștite de cazare.

Resorturile cunoscute în Balcic sunt Hotel Topola Skies Resort Aquapark, care are o vedere superbă asupra mării sau complexul White Lagoon, unul dintre cele mai bune hoteluri din nordul litoralului din punct de vedere al raportului calitate/preț. De la București la Balcic sunt 310 kilometri, dacă se intră în Bulgaria prin vama Ruse.

Plaje mai puțin cunoscute de către români

De asemenea, locuri foarte frumoase de pe litoralul bulgaresc, însă mai puțin celebre sunt și localitățile Durankulak, Krapets, Ezerets sau Sabla. Aceste plaje sunt mai puțin călcate de turiști și sunt în mare parte neamenajate, însă pot reprezenta o adevarată atracție pentru iubitorii de natură.