Stațiuni montane din România în care să mergi vara. Locuri spectaculoase și răcoroase

Stațiuni montane din România în care să mergi vara. Locuri spectaculoase și răcoroase
Cele mai frumoase stațiuni la munte

România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa, iar zona noastră de munte este un cu adevărat spectaculoasă. Drumuri extraordinare, precum Transfăgărășan, cascade, trasee montane cu priveliști deosebite, sunt doar câteva dintre lucrurile de care turiștii se pot bucura dacă aleg zona de munte a României. Iată câteva stațiuni montane din România în care să mergi vara.

Stațiuni montane din România în care să mergi vara

Dacă pentru unii venirea verii înseamnă mare, bronz și plajă, alții preferă verdeața, aerul curat și peisajele de neuitat. Dacă vrei să scapi de canicula din această perioadă și să ai parte de puțină răcoare la munte, iată câteva stațiuni pe care ar trebui să le vizitezi:

  • Colibița

Stațiunea Colibița poate fi vizitată de turiști dacă merg la poalele munților Călimani, acolo unde este situată. La doar 50 de kilometri depărtare de Bistrița, mulți dintre cei care au fost aici spun că este una dintre cele mai frumoase și pitorești stațiuni din România.

Toți cei care au venit aici au avut doar cuvinte de laudă despre această zonă montantă minunată din România. Odată ajuns, vei avea parte de aer curat, trasee montante cu priveliști uimitoare, piscine și multe altele.

  • Sovata

Sovata este o altă stațiune frumoasă din România. Din punct de vedere al cadrului natural, putem spune că se află cu siguranță în top. Stațiunea este înconjurată de jur împrejur de lacuri și munți.

În fiecare an, foarte mulți turiști, atât din țară, cât și din afară, vin aici pentru a se trata în apele helioterme. De asemenea, cei care vizitează stațiunea mai pot merge și la un lac deosebit, lacul Ursu. Acesta este unic în Europa, cu o frumusețe de nedescris.

  • Poiana Brașov

Poiana Brașov este una dintre cele mai renumite stațiuni din țara noastră. Totodată, este un loc accesibil, care oferă foarte multe oportunități de a petrece timpul liber, atât vara, cât și iarna.

Este situată foarte aproape de Brașov, la doar câteva minute distanță. Odată ajunși, puteți face drumeții, vizita monumente istorice, iar iarna este locul perfect pentru vacanță pe pârtie. de asemenea, cazările din Poiana Brașov sunt foarte frumoase și accesibile, în funcție de buzunarul fiecăruia.

Cele mai frumoase stațiuni la munte

  • Arieșeni

Stațiunea Arieșeni este situată în munții Apuseni. Ca în majoritatea stațiunilor montante, turiștii se pot aventura în diferite trasee montante, acolo unde vor descoperi peisaje de neuitat.

De asemenea, stațiunea Arieșeni este locul perfect pentru cei care doresc să viziteze numeroase peșteri și platouri carstice. Totodată, pensiunile din această zonă sunt foarte frumoase, iar mâncarea tradițională este delicioasă.

  • Stâna de Vale

Atât iarna, cât și vara, stațiunea Stâna de Vale este una dintre cele mai fermecătoare locuri din România. Aceasta se află în munții Apuseni, iar turiștii care aleg să o vizitezi se vor bucura de peisaje perfecte, aer curat, monumente naturale și atropice, mâncare tradițională și ape curative.

De asemenea, cei care ajung în această parte a țări mai pot vizita și Peștera Meziat, Izvorul Minunilor, Cetățile Ponorului, Valul Miresei și multe alte obiective turistice pe care nu ar trebui să le ratați.

  • Sinaia

Stațiunea Sinaia oferă turiștilor o varietate de activități. De la castele medievale, pline de istorie, până la ape termale și păduri seculare. Este un loc foarte frumos, atât de frumos încât până și familia Regală a decis să construiască aici palatele Peleș și Pelișor.