Stațiunea de pe Valea Prahovei, inundată înainte de Crăciun. Oamenii au fost evacuați din case

Stațiunea de pe Valea Prahovei, inundată înainte de Crăciun. Oamenii au fost evacuați din case
Inundatii in statiunea Azuga din Valea Prahovei

Vești îngrozitoare pentru locuitorii din Azuga. Celebra stațiune din Valea Prahovei a fost inundată, cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Imaginile sunt de-a dreptul dezolante. Oamenii au fost obligați să-și părăsească locuințele. Pompierii au intervenit la fața locului, unde au făcut tot posibilul pentru a scoate apa din casele localnicilor. Cum s-a produs o asemenea nenorocire.

Casele din Azuga au fost inundate înainte de Crăciun

Muntenii din Azuga nu au parte de sărbători foarte plăcute. Duminică, 12 decembrie, localnicii au fost evacuați din propriile case, după ce stațiunea din Valea Prahovei a fost inundată. Ploile abundente care au avut loc, în ultimele zile, au umflat pârâul din zonă, rezultând, astfel, inundații ce au distrus zeci de gospodării.

Din cauza faptului că digurile din zonă nu au fost suficient de rezistente, încât să prevină strecurarea apelor în casele oamenilor, în unele gospodării apa a urcat până la 20 de centimetri, iar oamenii sunt preocupați de faptul că au rămas pe dinafară, cu doar două săptămâni înainte de Crăciun.

Localnicii stațiunii din Valea Prahovei sunt îngrijorați de faptul că toată agoniseala lor de o viață a fost distrusă în doar câteva ore. Pompierii aflați la fața locului încearcă, din toate puterile, să scoată apa din casele oamenilor.

Un șofer român a fost salvat din mașina răsturnată de apele râului

De asemenea, autoritățile s-au luptat pentru salvarea unui conducător auto. Bărbatul a rămas captiv în autoturimul său, după ce mașina a fost răsturnată de apele râului Teleajen, în timp ce acesta se afla în spatele volanului.

„Un bărbat de 30 de ani a fost salvat de un echipaj de pompieri. Acesta se afla în autoturism şi încerca să ajungă la o pensiune din localitatea Cheia. A trecut pe lângă raul Teleajen cu autoturismul şi din cauza debitului mare a fost răsturnat pe plafon. Este în afara oricărui pericol”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, notează cei de la Adevărul.

Ploile abundente din zonă au făcut ravagii, în urma cărora mai multe case au fost inundate. Pompierii au acţionat pentru a evacua apele din trei locuinţe din Buşteni, Azuga si Breaza și o anexă gospodărească din Comarnic.

Iarna își face simțită prezența, în special în zonele montane. Totodată, din cauza vântului puternic, autoritățile au fost nevoite să intervină pentru degajarea a patru copaci, care au fost doborâţi pe carosabil în Sinaia (drumul spre 1400), pe strada Cameliei din Ploiești și Provița, Câmpina, precum şi doi stâlpi de electricitate, pe strada Iazului din Ploiești si Intrarea Hortensiei.