Stațiunea surpriză din România care este cea mai aglomerată. Nu este vorba despre Mamaia sau Vama Veche

Stațiunea surpriză din România care este cea mai aglomerată. Nu este vorba despre Mamaia sau Vama Veche
Statiunea surpriza din Romania care este cea mai aglomerata. Nu este vorba despre Mamaia sau Vama Veche

Adio, Mamaia și Vama Veche. Una dintre cele mai vechi stațiuni de pe litoralul românesc a devenit cea mai populară destinație turistică în 2022. Atât românii, cât și străinii preferă să-și petreacă sejurul alături de familie, prieteni sau partener de viață în această locație. Prețurile sunt extrem de avantajoase. Despre ce stațiune ar fi vorba.

Eforie Nord a devenit stațiunea preferată a turiștilor

Dacă până acum 2 ani de zile Mamaia era cea mai populară stațiune de pe litoralul românesc, ei bine, de când s-a lărgit plaja cu mai bine de 1 kilometru, turiștii s-au reorientat către alte destinații la fel de relaxante.

Pe locul 1 în topul preferințelor turiștilor se află stațiunea Eforie Nord, urmată de Costinești, spun cei de la profit.ro. Dacă plaja de la Costinești este preferata tinerilor, iar Vama Veche este frecventată de cei mai mari melomani din România, ei bine, Eforie Nord rămâne stațiunea favorită a familiștilor.

În consecință, proprietarii de lanțuri hoteliere, vile și pensiuni au pregătit tot felul de oferte de vacanță care să le surâdă turiștilor care vin să-și petreacă, aici, concediul alături de familie și cei dragi.

O familie își alocă un buget de vacanță ce variază între 3.000 și 5.000 de lei, uneori chiar mai scump decât în Mamaia. La hoteluri de 3 sau 4 stele din Eforie Nord, deși tarifele sunt mai ridicate, ofertele pentru turiști vin cu reduceri mult mai avantajoase.

Citește și Stațiunea de pe litoral care oferă cazare la corturi de lux. Ai sta aici?

Costinești a depășit Mamaia în clasamentul stațiunilor de pe litoralul românesc

Din nefericire, în stațiunea Mamaia plajele sunt goale, iar proprietarii de unități de cazare fac eforturi substanțiale pentru a pune în valoare oferte incredibile, menite să atragă turiștii.

Pe de altă parte, în Costinești nu ai loc să arunci un ac pe jos, spun jurnaliștii. Turiștii au optat, în iulie 2022, să meargă în concediu în stațiunea preferată a tinerilor.

Pentru că toată lumea își dorește să se distreze la maximum, fără să provoace pagube în bugetul personal, oamenii optează să își petreacă sejurul de vară în Costinești, aici unde prețurile sunt mai mici față de alte stațiuni de pe litoralul românesc.

Mai mult de atât, se pare că în Costinești gradul de ocupare al cazărilor în weekend este de 100%, față de Mamaia, unde patronii și proprietarii lanțurilor hoteliere abia reușesc să se mențină la un procent de 80%.