Ce prețuri sunt în Costinești în iulie 2022. Nu e de mirare că e arhiplin aici, în timp ce Mamaia e pustie

Ce prețuri sunt în Costinești în iulie 2022. Nu e de mirare că e arhiplin aici, în timp ce Mamaia e pustie
Ce preturi sunt in Costinesti in iulie 2022. Nu e de mirare ca e arhiplin in timp ce Mamaia e pustie

În vara lui 2022, turiștii aleg să-și petreacă vacanțele departe de stațiunea Mamaia, acolo unde românii s-au arătat nemulțumiți de condițiile oferite și de faptul că plaja s-ar fi mărit mult prea mult. Drept dovadă, turiștii s-au orientat către alte destinații precum Eforie Sud, Vama Veche și Costinești. Cât costă cazarea în stațiunea tineretului.

Cât costă cazarea în iulie 2022 în stațiunile Costinești și Mamaia

Dacă în stațiunea Mamaia plajele sunt goale, în Costinești nu ai loc să arunci un ac pe jos. Turiștii au optat, în iulie 2022, să meargă în concediu în stațiunea preferată de toți tinerii.

Pentru că toată lumea își dorește să se distreze la maximum, fără să provoace pagube în bugetul personal, oamenii optează să își petreacă sejurul de vară în Costinești, aici unde prețurile sunt mai mici față de alte stațiuni de pe litoralul românesc.

Potrivit celor de la Antena 3, în Costinești, gradul de ocupare al cazărilor în weekend este de 100%, față de Mamaia, unde patronii și proprietarii lanțurilor hoteliere abia reușesc să se mențină la un procent de 80%.

În ceea ce privește prețurile din Costineşti, turiștii care vor să petreacă două nopţi de cazare la un hotel de două stele, trebuie să plătească 800 de lei, pentru doi adulţi şi un copil. Aceleași condiții în Mamaia, costă între 1.200 şi 1.500 de lei.

Nu doar cazarea este mai ieftină în Costinești, ci și preţurile de pe plajă. În locația cunoscută drept „stațiunea tineretului”, o bere costă 7 lei, spre deosebire de Mamaia, unde costă 11 lei.

Turiștii care vor să se răsfețe cu un baldachin în Costineşti trebuie să scoată din buzunar suma de 50 de lei, în timp ce în Mamaia, acesta poate costa și 220 de lei.

Câți bani scoți din buzunar pentru o masă în Costinești

Dacă te gândești să iei masa de prânz în centrul stațiunii, ei bine, Costinești este renumit pentru restaurantele sale cu autoservire, unde meniul zilei costă în jur de 23 de lei.

Turiștii care vor să savureze un meniu compus din preparate cu specific pescăresc scot din buzunar 36 de lei. Porțiile faimoaselor hamsii costă maximum 10 lei, în timp ce, în Mamaia, oamenii plătesc peste 25 de lei pentru aceleași preparate.

Costinești este una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul din România. Aici, parcarea este gratuită, spre deosebire de Mamaia, unde poți plăti și 100 de lei pe zi pentru a-ți putea lăsa mașina în locurile special amenajate.