Stațiunea din România care se bucură de succes cu bani europeni: „Vrem să concurăm cu stațiunile din Occident”

Stațiunea din România care se bucură de succes cu bani europeni: „Vrem să concurăm cu stațiunile din Occident”
Ce stațiune din România este extrem de cunoscută printre turiști

Autoritățile au recurs la fonduri europene pentru ca o stațiune din România să aibă parte de mult succes și să atragă turiștii. Au fost făcute mai multe investiții pentru ca acest loc unic în Europa să îi bucure pe toți cei care își doresc să își petreacă vacanțele în țară, vizitând locuri superbe.

Ce stațiune din România are succes cu bani europeni

Lacul cu apă sărată a ajutat stațiunea din județul Mureș să aibă parte de mult succes de-a lungul timpului, iar, în trecut, numeroase persoane care făceau parte din elită își doreau să dețină o proprietate în respectivul loc. Totuși, timpul și-a pus amprenta, așa că autoritățile au luat o decizie drastică.

Au fost accesate fonduri europene pentru a reabilita Sovata. Astfel, rețeaua de apă și de canalizare a fost schimbată, iar drumurile au fost reparate. De asemenea, panouri prin care se dau explicații despre valorile naturale pe care le are Sovata au fost amplasate, alături de câteva zone de promenadă.

„Perioada de glorie a stațiunii Sovata începe la începutul anilor 1900, când cine era renumit sau avea un pic de valoare – și nu numai bănească, și intelectuală – avea o proprietate în Sovata. Începând de la București până la Viena.

Noi zicem că asta a fost perioada interbelică, perioada pe care dorim să o readucem în zilele noastre și vrem să dăm pentru stațiune o valoare atât materială, cât și intelectuală și nu în ultimul rând valoarea esențială a stațiunii, de a trata, de a vindeca, de a ne simți bine.”, a declarat Fülöp László Zsolt, primarul din Sovata, pentru Digi24.

„Nu vrem să concurăm cu stațiunile din România”

Multe persoane își doresc să își petreacă vacanța în stațiunea din România, mai ales pentru că Lacul Ursu este unic atunci când vine vorba despre caracteristicile heliotermale. Primarul din Sovata susține că stațiunea nu trebuie să concureze cu locurile din România, ci, mai degrabă, cu stațiunile din Occident.

„Cei care vin aici trebuie să simtă că pe banii cheltuiți în localitatea noastră au primit ceva aparte, care nu se găsește altundeva în țară.

Noi tot timpul zicem că noi nu vrem să concurăm cu stațiunile din România. Noi trebuie să concurăm cu stațiunile din Occident.”, a transmis primarul din Sovata.

De asemenea, reabilitarea stațiunii din România nu se oprește aici. Autoritățile au accesat 20 de milioane de euro prin proiecte europene pentru a se asigura că locul o să aibă parte de strălucirea din trecut. Lucrările pentru un amfiteatru de 500 de persoane se află în derulare.