O stațiune de pe litoral are faleza aproape distrusă. Aceasta se află într-un stadiu avansat de degradare, iar oamenii sunt șocați de felul în care arată. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a pus în jurul ei garduri de protecție. Zona este monitorizată în permanență. ,,Pentru siguranța turiștilor și localnicilor porțiunea de faleză puternic erodată este monitorizată permanent de angajați’‘, au anunțat autoritățile.
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunțat faptul că a amplasat recent garduri de stuf în zona falezei din Costinești. Aceasta se află într-un stadiu avansat de degradare.
Autoritățile au precizat că zona este monitorizată în permanență de angajații ABADL. De asemenea, au fost montate și palplanșe metalice pentru siguranța turiștilor și a cetățenilor care locuiesc în zonă.
Cei care vizitează locul au la dispoziție panouri de avertizare a turiștilor prin care le este semnalat pericolul. Faleza arată astfel din cauza procesului de eroziune costieră.
,,Pentru siguranța turiștilor și localnicilor porțiunea de faleză de la Costinești, puternic erodată, este monitorizată permanent de angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (A.B.A.D.L).
Zona a fost îngrădită la începutul procesului de eroziune pe creasta falezei, iar la baza acesteia, unde fuseseră montate palplanșe metalice, au fost amplasate garduri de stuf, iar panourile de avertizare a turiștilor prin care le este semnalat pericolul au rămas pe poziție.
Efectele distructive ale procesului de eroziune costieră se văd foarte clar în această zonă de faleză din stațiunea Costinești”, a transmis ABADL, sâmbătă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.
Administrația Bazinală de Apă DobrogeaLitoral a mai menționat că această porțiune este inclusă într-un proiect pentru reabilitarea sa.
Stațiunea Costinești va beneficia de o protecție costieră de 2.550 de metri liniari și de 16 hectari de plajă nouă. Obiectivul proiectului nou este de a proteja calitatea mediului și a standardelor de viață ale comunităților locale de-a lungul coastei românești a Mării Negre.
,,Și această porțiune de coastă este inclusă în proiectul cu finanțare europeană «Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)» care are drept scop sporirea siguranței în zona de coastă, puternic amenințată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră.
În aceleași timp obiectivul proiectului este de a proteja și îmbunătăți calitatea mediului și a standardelor de viață ale comunităților locale de-a lungul coastei românești a Mării Negre”, mai precizează comunicatul.”