Spitalul de Urgență Floreasca este unul dintre cele mai cunoscute din România, din păcate, angajații de acolo sunt departe de a fi mulțumiți de condiții.
Spitalul de Urgență Floreasca trece printr-o situație foarte dificilă. Chiar dacă mulți pacienți s-ar putea să nu-și dea seama de situație, numărul semnificativ al demisiilor din ultimele luni îi va afecta inevitabil, când vine vorba de calitatea serviciilor de care beneficiază.
„Astăzi colegii mei au venit cu date concrete: îmi spunea un coleg că, statistic, la Floreasca (Spitalul de Urgenţă Floreasca, n.r.), în două luni de zile, în lunile de vară, iulie şi august, au plecat 4% din asistenţii medicali, deci aproximativ 20 de asistenţi medicali, şi în total ca personal din spital, au fost 36 de cereri de demisie sau de transfer către alte locuri mai bine plătite. Deci de la Floreasca au plecat 36 de oameni în două luni de zile. Cifra de 36 de persoane se referă la întreg personalul, nu pot să ştiu exact la cine, probabil intră şi biologi, şi muncitori, dar sigur sunt 4% din asistenţii medicali, deci aproximativ 20 de asistenţi medicali, iar restul până la 36 de persoane sunt alte categorii, dar nu medici”, a atras atenţia liderul SANITAS Bucureşti, Viorel Hușanu.
Declarațiile au fost făcute de Hușanu pe parcursul zerii de luni, la finalul unei mese rotunde privind problemele sistemului sanitar. Din păcate pentru pacienți, Floreasca este doar vârful piramidei. Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului se confruntă cu un val similar de demisii și cereri de transfer. „Au fost cazuri, îmi spunea cineva de la IOMC (Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului, din care face parte şi Maternitatea Polizu, n.r.), unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, că foarte mulţi salariaţi vor să plece de pe secţia de Pediatrie către spitale din subordinea Primăriei, unde sunt mai bine plătiţi, acolo sunt venituri mai mari. Bineînţeles că ei îşi doresc prin transfer, uneori se dă transfer, în momentul de faţă li s-au refuzat aceste transferuri, dar sunt dispuşi să îşi dea şi demisia, pentru a participa la un nou concurs, deci vor să plece, să aibă veniturile mai mari, şi vreau să trag acest semnal de alarmă, pentru că nu este ok: gata, au trecut doi ani de zile, haideţi să reparăm această inechitate (creşterea salariilor medicilor şi nu a tuturor angajaţilor din sistemul medical, n.r.)”, a solicitat Viorel Huşanu.