24 oct. 2020 | 17:47

Soția lui Kim Jong-un ar fi dispărut. E șocant ce i-ar fi făcut soțul, de fapt

Sport
Soția lui Kim Jong-un ar fi dispărut. E șocant ce i-ar fi făcut soțul, de fapt
Kim Jong-un, alături de soția sa. O imagine care nu a mai fost văzută de ceva timp

Îngrijorare în presa din întreaga lume, după ce soția dictatorului nord-coreean Kim-Jong-un a fost dată dispărută. Ri Sol-ju nu a mai fost văzută în public de aproape nouă luni, din ianuarie. Astfel că au apărut foarte multe speculaţii, unele dintre ele absolut înfiorătoare. Există inclusiv temeri că ar fi putut fi executată de soțul ei. În cel mai bun caz ar fi bolnavă, cred surse care ar deține informații legate de conducerea de la Phenian.

Ri Sol-ju, victima furiei dictatorului Kim Jong-un? Sau pur și simplu se ocupă de treburile importante din familie

„Ri Sol-ju a fost văzută ultima dată în public pe 25 ianuarie. Alături de Kim Jong-un la un spectacol de teatru din oraș. De atunci au fost mai multe evenimente oficiale la care era așteptată, dar nu a mai apărut, alimentând zvonurile că ar fi moartă sau, în cel mai bun caz, bolnavă”, notează Daily Star.

Există și variante care vorbesc despre anumite sarcini de familie care o țin ocupată pe soția dictatorului din Coreea de Nord. Una dintre ele ar fi aceea că Ri Sol-ju are grijă de o mătușă a soțului ei, care este grav bolnavă. De altfel, una dintre ultimele acțiuni la care ea a fost văzută a fost chiar o vizită la acea mătușă.

„Unii nord-coreeni cred că Ri, în calitate de mamă a lui Ju-ae, ar gestiona în mod firesc activitățile legate de educația fiicei sale, inclusiv acele activități care se concentrează pe rolul ei de fiică a liderului țării”, mai notează sursa citată.

Supozițiile despre faptul că Kim Jong-un și-ar fi ucis soția se bazează pe evenimentele sângeroase din trecutul familiei. Soțul mătușei dictatorului, Jang Song-thaek, în vârstă de 67 de ani, a fost executat în decembrie 2013. Atunci, Kim Jong-un l-a înlocuit la putere pe tatăl său decedat, Kim Jong-il, în vârstă de 70 de ani.