Prima apariție a lui Kim Jong Un în public după problemele din pandemie. Ce mesaj a transmis liderul nord-coreean

Prima apariție a lui Kim Jong Un în public după problemele din pandemie. Ce mesaj a transmis liderul nord-coreean
Prima apariție a lui Kim Jong Un în public

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a avertizat că  își va „mobiliza pe deplin” forța nucleară dacă ar fi amenințată. Acesta a făcut anunțul la o paradă militară desfășurată sâmbătă, pe 10 octombrie.

Prima apariție a lui Kim Jong Un în public după problemele din pandemie

Kim Jong Un, liderul suprem al partidului, statului și forțelor armate din Republica Populară Democrată Coreeană, a ținut un discurs la parada militară desfășurată la celebrarea a 75 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Coreea. Evenimentul a avut loc sâmătă, pe 10 octombrie.

Cu toate acestea, Kim Jong Un a evitat criticile directe față de Washington în timpul evenimentului de sâmbătă. Evenimentul a avut loc cu mai puțin de patru săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Ce mesaj a transmis liderul nord-coreean

În schimb, el s-a concentrat pe un mesaj intern care îi îndeamnă pe oamenii săi să rămână fermi în fața „provocărilor uriașe” ridicate de pandemia de coronavirus și de sancțiunile invalidante conduse de SUA asupra programului său nuclear. Kim a descris eforturile continue ale Nordului de a-și dezvolta factorul de descurajare nucleară. Acesta, în acceptul liderului, fiind necesar pentru apărarea sa și a spus că nu vizează nicio țară anume.

”Dacă vreo forță dăunează siguranței națiunii noastre, vom mobiliza pe deplin cea mai puternică forță ofensivă într-un mod preventiv pentru a-i pedepsi”, a spus Kim Jong Un.

Discursul lui Kim a fost punctat de mii de trupe, vehicule blindate. Dar și de lansatoare de rachete și o gamă largă de rachete balistice care au defilat în Piața Kim Il Sung din Pyongyang. Kim și-a exprimat anterior frustrarea față de diplomația lentă. Acesta a promis, în decembrie, că va continua să-și consolideze arsenalul nuclear în fața presiunii SUA. În același timp a mai promis că va dezvălui în curând o „nouă armă strategică pentru lume”.

Prima apariție a lui Kim Jong Un în public după problemele din pandemie. Ce mesaj a transmis liderul nord-coreean
Prima apariție a lui Kim Jong Un în public

”Nordul nu mai este obligat să mențină o suspendare autoimpusă a armelor nucleare și a testelor ICBM, pe care președintele Donald Trump le-a susținut ca o realizare majoră a politicii externe. ”, declara în decembrie Kim Jong Un.

Kim Jong Un trăiește și se simte bine

Evenimentul de sărbătoare a început vineri târziu. Dar nu a fost difuzat de televiziunea de stat nord-coreeană decât sâmbătă seara, într-o transmisie înregistrată. În timpul discursului său, Kim a părut să nu se simtă bine, la un moment dat. Acesta vorbit și despre luarea măsurilor antivirus impuse de partidul de guvernământ și de guvern pentru a menține țara liberă de COVID -19.

El a extins, de asemenea, o ramură de măslin pentru  Coreea de Sud. Acesta și-a exprimat speranța că țările pot repara legăturile odată ce amenințarea pandemiei se va termina. Nordul a suspendat practic orice cooperare cu Sudul în timpul înghețării discuțiilor mai ample cu Statele Unite. După discurs, Kim a făcut semn cu mâna și a privit cu binoclul cum trupele militare erau desfășurate în piață.

Prima apariție a lui Kim Jong Un în public după problemele din pandemie. Ce mesaj a transmis liderul nord-coreean
Kim Jong Un a apărut la balcon sănătos și plin de viață

Sâmbătă dimineața, cetățenii mascați s-au aliniat pentru a depune flori la statuile lui Kim Il Sung și Kim Jong Il, de pe dealul Mansu din Phenian. Un uriaș afiș de stradă scria „Cea mai bună glorie pentru marea noastră petrecere”.

Aniversarea din acest an vine pe fondul negocierilor blocate cu administrația Trump și a adâncirii necazurilor economice despre care analiștii spun că se conturează drept unul dintre cele mai mari teste ale conducerii lui Kim de când a preluat puterea în 2011. Dar mulți analiști cred că Coreea de Nord va evita negocierile serioase sau provocările înainte de alegerile prezidențiale din SUA din cauza șanselor ca guvernul SUA să se poată schimba.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI