Sunt vești bune pentru cetățeni! O șosea din România se va deschide în curând și se anunță a fi destul de spectaculoasă, mai ales că ea șerpuiește prin pădurile dese de munte.
O șosea din România se va deschide în curând. Și nu orice fel de șosea, ci una înaltă, spectaculoasă, care va concura cu Transbucegi și Transrarău. Ne referim aici la drumul județean 102C tronsonul Cislău – Buda Crăciuneşti. Această șosea va avea circa 10 kilometri și va lega, prin Curbura Carpaților, județele Buzău și Prahova.
De asemenea, imaginile filmate din dronă și postate online arată cum această șosea șerpuiește prin păduri dese de munților. Încă se lucrează la ea în acest moment, însă autoritățile din Buzău spun că acest drum va putea fi tranzitat peste câteva săptămâni.
De altfel, când vine vorba de infrastructura țării, 3 din 4 români sunt nemulțumiți de infrastructura țării, indică un studiu, care plasează românii drept cetățenii cei mai nemulțumiți de infrastructura țării lor. Astfel, 76% dintre români au spus că sunt foarte nemultumiți sau destul de nemulțumiți cu infrastructura din România.
Autostrăzile (93%), drumurile locale (87%), sistemul de apărare împotriva inundaţiilor (86%), rețeaua feroviară (85%) sau rețeaua de alimentare cu apă și cea de canalizare (74%) reprezintă principalale motive de insatisfacție legate de infrastructura din România. Studiul a fost desfăşurat de compania de cercetare de piaţă Ipsos în 28 de ţări din întreaga lume, la finalul anului 2018.
Astfel, la nivel global, 32% dintre respondenți au declară că sunt foarte multumiți sau destul de mulțumiți de infrastructura țării lor, faţă de 26% pe plan european. În țara noastră, numai 5% dintre cetățeni sunt mulțumiți de infrastructura țării. Prin infrastructură, studiul se referă la aspecte legate de rețele de drumuri, aeroporturi și căi ferate, utilități, dar și energie și apă, internet și alte canale de comunicare.
În plus, 78% dintre români sunt de acord ca România, la nivel de țară, nu întreprinde destul de multe acțiuni ca să acopere nevoile legate de infrastructură, iar 75% dintre români au fost de acord că investițiile în infrastructură sunt vitale pentru o dezvoltare economică ulterioară.
La nivel global, 59% dintre respondenți cred că țara de rezidenţă nu are suficiente acțiuni ca să acopere nevoile legate de infrastructură.
73% dintre cetăţenii celor 28 de ţări investigate de acest studiu crede că investițiile în infrastructură sunt vitale pentru dezvoltare. Amintim că țara noastră a construit, în medie, mai puţin de 60 km de autostrăzi anual în ultimii 10 ani.