Ultima oră! Mașină, în flăcări pe Autostrada Soarelui. Circulația este blocată

Ultima oră! Mașină, în flăcări pe Autostrada Soarelui. Circulația este blocată
Mașină, în flăcări pe Autostrada Soarelui Poză ilustrativă

Un eveniment nefericit a avut loc pe Autostrada Soarelui București-Constanța , acolo unde o mașină a fost cuprinsă de flăcări. La fața loclui au intervenit mai multe echipaje de pompieri care încearcă să livhideze focul în aceste momente. Din păcate, circulația este blocată pe toate benzile spre Constanța, astfel că șoferilor li se recomandă rute alternative.

Ce s-a întâmplat cu pasgerii autoturismului

Tot mai multe incendii au loc în rândul autoturismelor, iar motivele par să fie incerte. Cel mai recent accident de acest fel a avut loc pe A2, în acestă dimineață. Din fericire, nu au existat victime, astfel că, persoanele care se aflau în autoturism s-au autoevacuat în timp util. Mașina a fost mutate pe banda de urgență, acolo unde pompierii se luptă cu flăcările.

Potrivit centrului Infotrafic al Poliției, numărul mașinilor s-a intensificat, iar circulația va fi reluată în aproximativ 30 de minute.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Autostrada A2 București – Constanța, la kilometrul 99, pe sensul de mers către litoral, în zona localității Dragalina, județul Călărași, un autoturism a luat foc și a fost scos pe banda de urgență.

Nu au rezultat victime în urma evenimentului, însă circulația rutieră este oprită pe toate benzile sensului de mers către Constanța, pentru stingerea focului de către pompierii aflați la fața locului. Valorile de trafic sunt în creștere. Se estimează reluarea circulației în condiții normale în 30 de minute, potrivit Infotrafic.

Pentru evitarea aglomerării autostrăzii A2 Constanța – București, autoritățile recomandă conducătorilor auto care se întorc de pe litoral să folosească rute alternative, respectiv:

DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;

A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea –București;

DN 3Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași –DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași -DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Trafic feroviar, blocat după ce o locomotivă a luat foc

Un alt eveniment nefericit a avut loc pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, între stațiile CF Șag și Vinga, acolo unde, în această dimineață, locomotiva trenului R 2602 a luat foc.

Din fericire, nu au existat victime, astfel că cele  30 d epersoane prezente în tren s-au autoevacuat, iar mai multe echipaje de pompieri intervenind la fața locului pentru a lichida focul. Nouă trenuri care circulau pe acea rută au staționat în gări adiacente, până la redeschiderea circulației feroviare. Din păcate, au fost estimate întârzieri de peste zeci de minute.

Potrivit unui comunicat transmis de CFR Călători, circulația feroviară a fost reluată, însă nu se exclud alte întârzieri.

„Începând cu ora 09:50, a fost redeschisă circulaţia feroviară între staţiile Şag şi Vinga. În urma incendiului care s-a produs la locomotiva trenului R 2602 (Arad – Timişoara Nord) în staţia Şag, au fost afectate un număr de 9 trenuri aparţinând CFR Călători, cu întârzieri cuprinse între 70 şi 300 de minute.

Sunt posibile şi alte întârzieri de trenuri operate de CFR Călători pe alte rute, generate de necesitatea asigurării legăturilor pentru toţi călătorii până la destinaţia finală”, se arată în comunicatul companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI