Sorin Ovidiu Vîntu, despre cazul Sorinei din Baia de Aramă. Mesaj emoționant către oamenii săraci din România

Sorin Ovidiu Vîntu a transmis un mesaj care ar fi putut fi emoționant

Sorin Ovidiu Vîntu și-a dat iar cu părerea vizavi de o problemă socială recentă care a stârnit multă vâlvă atât pe internet, cât și în offline. Afaceristul și-a spus pe Facebook părerea despre cazul Sorinei din Baia de Aramă, fetița care a fost adoptată „cu forța” de la asistenta maternală care a crescut-o de mică, dar n-a adoptat-o cu acte în regulă.

Sorin Ovidiu Vîntu acuză instituțiile statului de incompetență în cazul fetiței din Baia de Aramă

Sorin Ovidiu Vîntu, despre cazul Sorinei din Baia de Aramă. Mesaj emoționant către oamenii săraci din România
Sorina, fetița din Baia de Aramă, în jurul căreia s-a iscat un scandal monstru

Cazul Sorinei din Baia de Aramă o să rămână în mentalul colectiv multă vreme de acum înainte, dar așa e la noi: întâi se face mult scandal și abia apoi oamenii se informează. Totuși, odată ce au fost informați, continuă să-și mențină argumentele inițiale, adică acelea greșite. Nu de alta, dar să nu arate altora că ar fi greșit.

Sorin Ovidiu Vîntu sare, cumva, în apărarea acestor oameni care s-au grăbit să iasă în stradă cu ciomagul înainte să analizeze situația pe toate părțile. Nu neapărat din empatie pentru o fetiță pe care oricum o disprețuiau pe fondul etniei sale, dar omul secolului XXI se plictisește și orice oportunitate de scandal e bine venită.

„Un act de noblețe umană a fost transformat de instituțiile statului român într-un circ grotesc, abject și inuman. Povestea copilului orfan de care trag două familii, fiecare cu dreptatea ei, a scos la suprafață, pe lângă adâncimea mizeriei umane, și incapacitatea acestui stat de a-și apăra cetățenii. Cu excepția Parchetului general, nicio altă instutitie a statului român n-a mișcat vreun deget pentru a-i proteja pe asistentii maternali, pe Sorina, legăturile de dragoste familială dezvolată în opt ani de conviețuire ca familie, ideea de trib românesc. Este evident că familia de români cu cetățenie americană n-a avut când să dezvolte vreun sentiment de afecțiune pentru copilul pe care l-au înfiat”, spune afaceristul pe pagina sa de Facebook, singurul loc unde românii îi mai dau atenție.

Afaceristul îi pune la zid pe părinții adoptivi ai Sorinei, dar și pe politicienii pe care nu-i suportă, în mod special

Sorin Ovidiu Vîntu, despre cazul Sorinei din Baia de Aramă. Mesaj emoționant către oamenii săraci din România
Momentul care a stârnit indignare în spațiul public

Sorin Ovidiu Vîntu se declară împotriva modului în care părinții adoptivi ai Sorinei și-au exprimat dreptul de a o lua pe fetiță și îi acuză de lipsă de afecțiune:

„Este evidentă, de asemeni, nepăsarea cinică vizavi de suferințele uriașe pe care le-au provocat familiei de facto a Sorinei. Pentru ei acest copil este doar o părticică a haraciului pe care românii trebuie să-i plătească „Înaltei Porți” și punct. Pentru noi ca popor este o uriașă umilință; unul de-ai noștri ne-a fost smuls din brațe, iar imbecilul de stat, în frunte cu Iohannis, Dăncilă, Birchall și alți nevrednici potentați ai vremii, n-a mișcat un deget să oprească asta, ascunzându-se în spatele unor decizii judecătoreșți.
Băi generatie, când legea provoacă suferniță și nedreptate, atunci legea trebuie schimbată iar nedreptățile reparate. Asta era obligația statului român în cazul Sorinei și nu doar al ei. Felicitări domnului Bogdan Licu pentru modul în care a înțeles să-și respecte condiția umană și calitatea de demnitar al statului, și un uriaș dispreț pentru Iohannis, Dăncilă, Birchall și ceilalți din cimotia lor.”

Sorin Ovidiu Vîntu, despre cazul Sorinei din Baia de Aramă. Mesaj emoționant către oamenii săraci din România

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI