Sorin Ovidiu Vîntu și-a primit pedeapsa finală. Câți ani a primit controversatul om de afaceri

Sorin Ovidiu Vîntu și-a primit pedeapsa finală. Câți ani a primit controversatul om de afaceri
Sorin Ovidiu Vîntu. condamnare definitivă

Judecătorii Curții de Apel București au decis sentința definitivă pentru Sorin Ovidiu Vîntu. Omul de afaceri este condamnat în al cincilea dosar. Cât va sta în spatele gratiilor?

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnare în al cincilea dosar

Controversatul om de afaceri și-a aflat recent sentința. Judecătorii Curții de Apel București au decis condamarea la 10 ani de închisoare a acestuia. Bărbatul a fost judecat alături de alte persoane, printre care Liviu Luca. În prima instanță, Vîntu a fost condamnat la 10 ani și 6 luni de închisoare, dar cu ajutorul contopirii altor pedepse pronunțate de-a lungul timpului de instanțele de judecată, Curtea de Apel București a emis un mandat nou de executare pe numele afaceristului.

În cazul lui Liviu Luca, Curtea de Apel a menținut decizia primă. Astfel că acesta a primit și el 10 ani de închisoare. Amintim că Sorin Ovidiu Vîntu se află și acum în spatele gratiilor din cauza pedepsei din al patrulea dosar penal în are a primit o pedeapsă de 8 ani.

Sorin Ovidiu Vvîntu și Liviu Luca, același dosar, aceeași condamnare
Sorin Ovidiu Vvîntu și Liviu Luca, același dosar, aceeași condamnare. Definitiv: 10 ani

Sorin Vîntu și Liviu Luca, aceeași pedeapă în același dosar

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism arătau la trimiterea rechizitoriului în perioada 2005-2006, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu și Octavia Țurcan au construit un grup infracțional cu scopul de a obține fonduri materiale din patrimoniul Asociației Salariaților din SNP Petrom SA.

„În cea de a doua etapă, s-a urmărit, pe de o parte, neexercitarea dreptului de preemţiune de a subscrie acţiuni de către Asociaţia Salariaţilor din S.N.P. Petrom SA, iar pe de altă parte, crearea unui flux de lichidităţi pentru SC PSV Company SA, prin creditarea acestei societăţi, prin patru contracte de împrumut asigurându-se un plus în activul societăţii PSV Company SA în cuantum de 90 milioane de lei”, au precizat procurorii DIICOT.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI