Sorin Cîmpeanu, anunț categoric în prima zi de școală din 2022. Toți copiii se vor bucura

Sorin Cîmpeanu, anunț categoric în prima zi de școală din 2022. Toți copiii se vor bucura
Sorin Cîmpeanu, anunț categoric în prima zi de școală din 2022

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț în prima zi de școală din 2022. Acesta a afirmat că nu își dorește revenirea la școala online și că nici nu o să facă o propunere în acest sens, câtă vreme Minsiterul Sănătății și INSP nu o să îl informeze în ce privește un „potențial pericol”.

Sorin Cîmpeanu, anunț categoric în prima zi de școală din 2022

Ministrul Educației a spus că nu își dorește revenirea la școala online. El a declarat că ar fi preferat să existe teste în școli și că a cerut și măști de protecție în școli, fiind distribuite în școlile din țara noastră un milion de măști pentru debutul săptămânii în curs.

„Aș fi preferat să existe teste în școli. Am cerut de mult timp să existe teste în școli. Am fost informați însă de IGSU că din cauza unei contestații, procedura de achiziție a fost blocată. Noi cerem în continuare să fie teste în școli. Am cerut de asemenea și să existe măști de protecție în școli, iar astăzi au fost distribuite în școlile din România 1 milion de măști pentru debutul săptămânii viitoare. Urmează alte aprovizionări”, a spus Cîmpeanu, care a afirmat și că nu își dorește trecerea la școala online.

„Nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online. Din perspectivă sanitară există Ministerul Sănătății și INSP, care sunt partenerii noștri de dialog. Acolo sunt specialiștii. Ascult de punctul lor de vedere”, a spus ministrul.

Ministrul Educației a mai spus că nu dorește să mai modifice structura anului școlar și că deja există destule probleme ca să se mai modifice încă odată și structura anului școlar.

„Eu, ca ministru al Educației, nu doresc să mai modificăm structura anului școlar. Am făcut deja o modificare, am avut o vacanță forțată de evoluția epidemiologică. Ne-a creat foarte multe probleme, a trebuit să micșorăm cu o săptămână vacanța de iarnă, este problema vacanței intersemestriale care nu mai există.

Deja avem suficient de multe probleme ca să mai modificăm încă o dată structura anului școlar”, a adăugat Cîmpeanu, care susține că examenele naționale, precum bacalaureat și evaluare națională, nu trebuie schimbate, ci trebuie să se deruleze în zilele care sunt deja cunoscute de elevi.

Când începe semestrul al doilea

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat și care sunt scenariile cu care lucrează ministerul Educației, dezvăluind:

„Am înțeles de la Ministerul Sănătății – și am deplină încredere – că nu se pune problema trecerii în online a școlilor atâta vreme cât, chiar dacă vom avea o creștere a numărului de cazuri, acestea nu vor fi grave, nu vor fi cazuri care să necesite spitalizare”.

Ministrul Educației a mai spus și de ce nu dorește trecerea la învățământul online.

„Nu doresc trecerea în online, pentru că au fost pierderi imense din perspectiva educației. Au fost pierderi din toate perspectivele – abandon școlar, tulburări socio-emoționale și multe alte efecte grave.

Nu voi propune, dacă Ministerul Sănătății nu ne va informa cu privire la un potențial pericol. Evident că, dacă vom primi o astfel de informare, vom propune de urgență modificarea cadrului legal pentru a se putea trece la online”, a adăugat el.

Conform structurii anului școlar 2021-2022, la data de 17 ianuarie 2022 începe semestrul al II-lea. Acesta are 19 de săptămâni și se încheie la 10 iunie 2022.