Sorana Cîrstea, victorie fantastică la Australian Open. Care este adversara din optimi

Sorana Cîrstea, victorie fantastică la Australian Open. Care este adversara din optimi
Sorana Cîrstea, victorie fantastică la Australian Open

Sorana Cîrstea, jucătoarea de tenis româncă (31 de ani, locul 38 WTA) a înregistrat o victorie fantastică la Australian Open. Astfel, aceasta s-a calificat în optimile Australian Open, după ce a învins-o cu 6-3, 2-6, 6-2 pe Anastasia Pavlyuchenkova,  a zecea favorită de la Melbourne, în vârstă de 30 de ani, 11 WTA. Care este adversara Soranei Cîrstea din optimile acestui turneu.

Sorana Cîrstea, victorie fantastică la Australian Open

Sorana Cîrstea este în optimi la Australian Open și va juca cu Iga Swiatek (20 de ani, locul 9 WTA), o jucătoare care nu a trecut până acum vreodată de faza optimilor la Australian Open, însă a câștigat Roland Garros în 2020.

Soarana Cîrstea a avut câștig de cauză în trei seturi cu Anastasia Pavlyuchenkova. Prin victoria Soranei Cîrstea, acum România are două sportive calificate în cea de-a doua săptămână de la Australian Open, alături de Simona Halep, calificată și ea în optimi.

Simona Halep, calificată pentru a cincea oară consecutiv în optimile Australian Open

De altfel, Simona Halep s-a calificat pentru a cincea oară consecutiv în faza optimilor de la Australian Open. Ea a avut și reacție de mare campioană după ce a învins-o pe jucătoarea Danka Kovinic.

„Mă simt grozav, mai ales că pot juca în optimi din nou. Mă simt excelent în Australia, poate de asta joc atât de bine, mai ales în fața acestui public frumos căruia îi mulțumesc că a rămas pe căldura asta.

Simt că sunt aproape de cel mai bun nivel al meu. Simt că am jucat grozav, dar Danka a fost obosită, a avut un meci foarte greu înainte.

Este de fiecare dată o provocare mare să evoluez pe acest teren și să dau tot ce am mai bun. Sunt foarte mulțumită cu ce am jucat și de abia aștept următorul joc.

Pare că sunt relaxată, dar mă simt mereu concentrată, mă simt încrezătoare acum pentru că anul trecut am avut parte de un meci foarte greu. Acum mă pot bucura că joc tenis, sunt fericită și mă bucur că pot să fiu aici”, a spus aceasta.

În optimi la Australian Open, Simona Halep o va întâlni în faza de optimi pe Alize Cornet, care a învins-o pe Tamara Zidanšek, 2-1 la seturi. Alize Cornet se remarcă ca fiind una dintre jucătoarele cu personalitate din circuitul WTA și a făcut deja o surpriză la acest turneu, eliminând-o în turul 2 pe jucătoarea Garbine Muguruza.

Nu este însă prima confruntare dintre cele două, căci Simona Halep și Alize Cornet s-au mai înfruntat până acum de 4 ori în carieră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI