Sorana Cîrstea, emoții la Eastbourne. Ce probleme a avut românca VIDEO

Sorana Cîrstea, emoții la Eastbourne. Ce probleme a avut românca VIDEO
Sorana Cîrstea s-a resimțit după ce a jucat în primul tur la Eastbourne, la 24 de ore după semifinala turneului de la Birmingham

Sorana Cîrstea, emoții la Eastbourne. Jucătoarea din Târgoviște a jucat, luni, în primul tur al competiției WTA 500 la doar 24 de ore după semifinala pierdută la Birmingham. Iubita lui Ion Ion Țiriac a întâlnit-o în primul tur pe ucraineanca Anhelina Kalinina (36 WTA). Lucrurile n-au mers prea bine pentru Sorana Cîrstea care a resimțit oboseala acumulată în ultima săptămână.

Sorana Cîrstea, emoții la Eastbourne

Sorana Cîrstea, emoții la Eastbourne. Iubita lui Ion Ion Țiriac a pierdut dramatic în semifinalele competiției de la Birmingham, într-o partidă care a fost amânată cu o zi din cauza ploii. Românca a fost eliminată la tie-break în setul decisiv de chinezoaica Shuai Zhang, scor 4-6, 6-1, 6-7.

Sorana Cîrstea a ratat, ca și Simona Halep, șansa de a oferi fanilor o finală sută la sută românească. În ciuda acestui eșec dureros, românca a reușit să ajungă în prima semifinală pe iarbă din carieră. Pentru performanța ei, Cîrstea a primit un cec de 11.000 de dolari și 110 puncte WTA care o urcă până pe locul 32 în ierarhia mondială, câștigând patru poziții.

Ce probleme a avut românca

Sorana Cîrstea s-a arătat mândră de realizările ale din tenis și a declarat că această „călătorie”, prin acest sport este extrem de plăcută pentru ea.

„Pentru mine, vârsta este doar un număr. Am spus-o de multe ori că nu mă gândesc la ani, la clasament și nu mă deranjează că înaintez în vârstă. În fiecare an învățăm din viață și din greșeli.

Sunt extrem de mândră cu ce am realizat în toți acești ani. Te dezvolți de la domnișoară la doamnă, sunt mândră pentru că joc tenis, am început de la patru ani o călătorie extrem de plăcută pentru mine.

Tenisul este un sport care poate da speranțe, sunt foarte mândră că pot fi parte din acest sport”, a spus Sorana Cîrstea, la Birmingham, citată de digisport.ro.

Pentru Cîrstea, lucrurile n-au mers la fel de bine și în turneul de la Eastbourne. Ea a jucat în primul tur cu ucraineanca Anhelina Kalinina (36 WTA). Românca a pierdut primul set cu un devastator 0-6, dând semne că nu se simte bine. La 1-2 în cel de-al doilea set, ea a decis să abandoneze, acuzând o stare de rău.

Pentru prezența în primul tur de la Eastbourne, Sorana Cîrstea va primi 4.610 de dolari şi un punct WTA. Pentru Cîrstea urmează participarea la turneul de la Wimbledon, ce se desfășoară în perioada 27 iunie – 10 iulie. Pe tabloul principal, vor fi prezente șapte jucătoare din România, în frunte cu Simona Halep.

Cîrstea a fost eliminată în turul 3 la ediția trecută, ea fiind învinsă chiar de britanica cu origini românești, Emma Răducanu, ce și-a început cu acea ocazie ascensiunea în tenisul mondial.