Sorana Cîrstea debutează în turneul de la Eastbourne. Câți bani poate câștiga iubita lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea debutează în turneul de la Eastbourne. Câți bani poate câștiga iubita lui Ion Ion Țiriac
Sorana Cîrstea joacă pe premii generoase în această săptămână, în turneul de la Eastbourne

Sorana Cîrstea debutează în turneul de la Eastbourne. Jucătoarea din Târgoviște a fost foarte aproape de finala competiției de la Birmingham. Românca a pierdut dramatic în semifinale în fața chinezoaicei Shuai Zhang, 4-6, 6-1, 6-7. Sorana Cîrstea nu va avea pauză și va lua startul, chiar de azi, în turneul WTA 500 de la Eastbourne dotat cu premii totale de 757.900 de dolari.

Sorana Cîrstea debutează în turneul de la Eastbourne

Sorana Cîrstea debutează în turneul de la Eastbourne. Iubita lui Ion Ion Țiriac a pierdut dramatic în semifinalele competiției de la Birmingham, într-o partidă care a fost amânată cu o zi din cauza ploii. Românca a fost eliminată la tie-break în setul decisiv de chinezoaica Shuai Zhang, scor 4-6, 6-1, 6-7.

Sorana Cîrstea a ratat, ca și Simona Halep, șansa de a oferi fanilor o finală sută la sută românească. În ciuda acestui eșec dureros, românca a reușit să ajungă în prima semifinală pe iarbă din carieră. Pentru performanța ei, Cîrstea va primi un cec de 11.000 de dolari și 110 puncte WTA care o urcă până pe locul 32 în ierarhia mondială, câștigând patru poziții.

Câți bani poate câștiga iubita lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea nu va avea nici măcar o zi de pauză. Ea va lua startul, astăzi, în turneul WTA 500 de la Eastbourne, Marea Britanie, dotat cu premii totale de 757.900 de dolari.

În meciul de debut, Sorana Cîrstea va da peste Anhelina Kalinina (37 WTA). Cele două s-au mai întâlnit o singură dată: sportiva din Ucraina s-a impus anul acesta, la Adelaide, scor 6-3, 6-2. Partida dintre cele două se va disputa, luni, începând cu ora 17.30.

Cîrstea s-a declarat extrem de mândră de ceea ce a realizat în carieră și de faptul că face parte din lumea tenisului.

„Pentru mine, vârsta este doar un număr. Am spus-o de multe ori că nu mă gândesc la ani, la clasament și nu mă deranjează că înaintez în vârstă. În fiecare an învățăm din viață și din greșeli.

Sunt extrem de mândră cu ce am realizat în toți acești ani. Te dezvolți de la domnișoară la doamnă, sunt mândră pentru că joc tenis, am început de la patru ani o călătorie extrem de plăcută pentru mine.

Tenisul este un sport care poate da speranțe, sunt foarte mândră că pot fi parte din acest sport”, a spus Sorana Cîrstea, la Birmingham, citată de digisport.ro.

Sorana Cîrstea și-a asigurat deja 7.850 de  dolari pentru prezența în primul tur, la Eastbourne. Dacă va trece în turul 2, ea va încasa 12.846 de dolari. Un sfert de finală va însemna un premiu de 22.124 de dolari, în timp ce prezența în semifinale va fi recompensată cu 38.172 de dolari.

Dacă va ajunge în finala turneului, Cîrstea va fi recompensată cu 64.940 de dolari, iar câștigarea titlului ar însemna un beneficiu de 111.130 de dolari. Campioana en-titre este Jelena Ostapenko, favorită numărul 8 la această ediție.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe