Simona Halep și Sorana Cîrstea n-au jucat degeaba la Birmingham. Veste bună pentru românce de la WTA

Simona Halep și Sorana Cîrstea n-au jucat degeaba la Birmingham. Veste bună pentru românce de la WTA
Sorana Cîrstea și Simona Halep au ratat șansa de a se întâlni în finala turneului de la Birmingham

Simona Halep și Sorana Cîrstea n-au jucat degeaba la Birmingham. Cele două jucătoare au ratat șansa dea oferi fanilor o finală 100% românească pe iarbă. Ambele au fost eliminate în semifinale, după două partide extrem de echilibrate. Săptămâna aceasta, ele participă la alte două competiții, diferite de data aceasta. Simona Halep și Sorana Cîrstea au primit și vești bune dinspre WTA în privința clasamentului mondial.

Simona Halep și Sorana Cîrstea n-au jucat degeaba la Birmingham

Simona Halep și Sorana Cîrstea n-au jucat degeaba la Birmingham. Cele două românce au ratat ocazia de a se înfrunta în finala turneului britanic. Ambele au pierdut dramatic meciurile din semifinale. Halep a fost învinsă de brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 32 WTA), scor 3-6, 6-2, 4-6. în timp ce Cîrstea s-a înclinat în fața chinezoaicei Shuai Zhang, 4-6, 6-1, 6-7.

Halep și-a manifestat anterior dorința de a mai câștiga un turneu de Grand Slam.

„Asta îmi doresc (n.r. – să mai câștige un titlu de Grand Slam), muncesc pentru asta și sper să reușesc. Nu știu dacă sunt la fel de puternică în acest moment. Nu vreau să pun presiune pe mine pentru rezultate, vreau doar să progresez cât se poate de mult. Vreau să ating cel mai bun nivel al meu, chiar și mai mult decât cel pe care l-am avut. Muncesc pentru asta și îmi doresc să mai câștig un Grand Slam, dar asta vedem în timp”, a spus Simona Halep, citată de Eurosport.

Veste bună pentru românce de la WTA

Simona Halep va evolua, săptămâna aceasta, în turneul de la Bad Homburg (Germania) În meciul de debut, Simona Halep (favorită 4) va da peste Katerina Siniakova (63 WTA). Partida va avea loc marți. Pe de altă parte, Sorana Cîrstea s-a înscris în competiția WTA 500 de la Eastbourne, dotat cu premii totale de 757.900 de dolari, astfel că ea nu va părăsi Marea Britanie.

„Pentru mine, vârsta este doar un număr. Am spus-o de multe ori că nu mă gândesc la ani, la clasament și nu mă deranjează că înaintez în vârstă. În fiecare an învățăm din viață și din greșeli.

Sunt extrem de mândră cu ce am realizat în toți acești ani. Te dezvolți de la domnișoară la doamnă, sunt mândră pentru că joc tenis, am început de la patru ani o călătorie extrem de plăcută pentru mine.

Tenisul este un sport care poate da speranțe, sunt foarte mândră că pot fi parte din acest sport”, a spus Sorana Cîrstea, la Birmingham, citată de digisport.ro.

În meciul de debut, Sorana Cîrstea va da peste Anhelina Kalinina (37 WTA). Halep și Cîrstea au primit vești bune și din prtea WTA. În urma rezultatelor de la Birmingham, amândouă au urcat în ierarhia WTA. Soția lui Toni Iuruc a avansat o poziție, până pe locul 19, în timp ce iubita lui Ion Ion Țiriac a câștigat patru locuri, ocupând locul 32. Ambele vor fi prezente și pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon, ce va avea loc între 27 iunie – 10 iulie.

Urmăriți Playtech.ro și pe