Soluțiile nebănuite împotriva putrezirii lemnului. Ce trebuie să aplici, de fapt

Soluțiile nebănuite împotriva putrezirii lemnului. Ce trebuie să aplici, de fapt
Soluțiile nebănuite împotriva putrezirii lemnului

Află și tu care sunt soluțiile împotriva putrezirii lemnului și ce anume trebuie să aplici pentru ca lemnul să reziste cât mai mult timp ploilor, razelor ultraviolete și umezelii.

Soluțiile nebănuite împotriva putrezirii lemnului

Fie că construiești o casă cu structură pe lemn, fie un gambar, un coteț sau un foișor, trebuie să protejezi lemnul. Pe măsură ce trece timpul, efectele factorilor amintiți mai sus se pot agrava și trebuie să știi cum să oprești acest proces, deoarece apa se poate infiltra, iar structura de lemn poate fi afectată. Este indicat deci să faci inspecții regulate, pentru a te asigura că totul este în ordine. Dacă totuși fibrele din lemn au fost afectate, iar procesul de putrezire a început, se mai poate face totuși ceva.

Prima soluție este să tratezi lemnul putrezit cu acid boric. Soluția va neutraliza insectele, acarienii, ciupercile, sporii de mucegai sau paianjenii. Acesta nu este un produs scump și te va ajuta să frânezi putrezirea lemnului.

De menționat este că acidul boric se găsește sub formulă de pulbere, granule, gel sau în stare lichidă. Se recomandă să porți o mască de protecție, ochelari de protecție și mănuși, când folosești acidul boric. De ce? Deoarece inhalarea vaporilor sau a pulberii poate să provoace anumite probleme și este bine să te protejezi.

Cum acționează acidul boric asupra lemnului putrezit

Trebuie să știi și cum acționează acidul boric asupra lemnului putrezit. El va fi absorbit de partea umedă a lemnului, fapt care înseamnă că o să ajungă în toți porii și o să oprească procesul de putrezire. Acidul boric o să rămână în lemn deși acesta se va usca și se va activa imediat ce umezeala va apărea din nou.

În plus, acidul boric este solubil în apă, așadar dacă apa de ploaie ajunge iar în acest loc, o să fie nevoie să repeți procesul. Mai este o soluție pe care o poți aplica în tratarea lemnului putrezit sau pentru a împiedica putrezirea lemnului. Este vorba despre etilenglicol. Substanța se folosește la fabricarea de poliester și în industria textilă, precum și în fabricarea antigelului, reprezentând componentul principal din aproape toate lichidele de răcire utilizate în industria auto.

Substanța aceasta mai este însă și unul dintre cele mai bune tratamente pentru a elimina sporii sau alte organisme ce pot ataca lemnul. Mai mult decât atât, substanța aceasta este indicată ca să scapi de termite sau de alte insecte dăunătoare. Așadar, la treabă!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI