Soluția găsită de liderii BOR. Unde se vor ține slujbele pentru evitarea îmbolnăvirilor

Soluția găsită de liderii BOR. Unde se vor ține slujbele pentru evitarea îmbolnăvirilor
Soluția găsită de Biserică pentru a respecta sugestiile autorităților

Biserica nu ignoră sugestiile autorităților și e conștientă că numai un efort unit și susținut poate să producă rezultatele pe care ni le dorim ca societate. Așa cum fiecare dintre noi e dator să respecte decizia autorităților, tot astfel, biserica se aliniază la efortul acesta comun.

Biserica respectă sugestiile autorităților și așa trebuie să facă toți credincioșii

Arhiepiscopia Tomisului nu ignoră sugestiile autorităților și găsește soluții rezonabile la cum să rezolve aglomerările umane în timpul epidemiei de COVID-19. Potrivit unui comunicat emis miercuri, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca, în parohiile unde se estimează că prezența oamenilor va fi mai mare de 100, slujbele să se țină în aer liber, așa cum se procedează la hramuri:

„Urmare a noilor măsuri privind limitarea accesului publicului în spații închise la 100 de persoane, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca în parohiile unde se estimează că prezența la slujbe va depăși acest număr, slujba să se oficieze în afara lăcașului de cult, așa cum se obișnuiește la hramuri” (Arhiepiscopia Tomisului, comunicat).

Cum se vor desfășura slubele pentru o perioadă limitată de timp
Cum se vor desfășura slubele pentru o perioadă limitată de timp

Cezarul cu ce-i al Cezarului, Dumnezeu cu ce-i al lui Dumnezeu

Exemplul bisericii trebuie să fie un exemplu de urmat și pentru credincioși. Dacă biserica respectă întru totul sugestiile autorităților, credincioșii trebuie să facă la fel. De altfel, acum e momentul cel mai bun să demonstreze că sunt creștini adevărați, că le pasă de cel de lângă el, că știu să discearnă între stat, „Cezar”, și „Dumnezeu”, că, adică „dau Cezarului ce-i al Cezarului și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”.

De altfel, discernământul este, la ora asta, cea mai importantă calitate a creștinului. Să știe să discearnă între adevăr și minciună, să știe să-și ia, din porția zilnică de știri exact ceea ce-i trebuie, ca să nu lase nici panica să i se strecoare în suflet, nici să trăiască fără să știe ce se întâmplă împrejurul său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI