Autoritățile au interzis activitățile din țară care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a declarat, duminică, șeful DSU, Raed Arafat. Ulterior, a venit și soluția pentru ca evenimentele să se țină și în aceste condiții. Ce trebuie să facă instituțiile?
Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de oameni, a informat, duminică, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Este vorba despre evenimente publice ori private, care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, a explicat oficialul.
Restricțiile intră în vigoare de duminică, 8 martie, și sunt valabile până în data de 31 martie, când se va face o reevaluare, existând posibilitatea prelungirii lor ulterioare.
Măsura afectează teatrele, meciurile de fotbal, iar dacă despre cele din urmă s-a spus, inițial, că se vor desfășura fără spectatori, acum, Arafat a venit cu o soluție cel puțin în privința artei: să se vândă sub 1000 de bilete. Cert este că evenimentele de amploare mai mică au nevoie de aprobarea Direcției de Sănătate Publică.
Oficialii Metrorex ar trebui să vină cu soluții pentru a nu mai exista aglomerările de oameni la metrou la orele de vârf, a solicitat, duminică, șeful DSU, Raed Arafat, în contextul măsurilor anunțate contra răspândirii COVID-19.
„Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm complet. Clar, dacă este lume într-o stație de metrou și așteaptă, cel mai bine este să se organizeze aceste lucruri și să nu fie o aglomerație majoră, poate cei de la metrou trebuie să găsească niște soluții în acest sens”, a decarat Arafat.