Raed Arafat anunță adoptarea unor măsuri noi pentru evitarea răspândirii epidemiei cu coronavirus

Raed Arafat anunță adoptarea unor măsuri noi pentru evitarea răspândirii epidemiei cu coronavirus

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat marți seară, că autoritățile pregătesc noi măsuri de precauție prin care să limiteze răspândirea epidemiei de coronavirus, în contextul în care România a ajuns să aibă în prezent 29 de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Ce evenimente importante vor avea loc astăzi

Astfel, astăzi, 11 martie 2020 la ora 9:00, va avea loc o noua ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, urmând a fi propuse măsuri noi pentru limitarea răspândirii epidemiei cu coronavirus.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pentru a evalua situația și a decide ce se va întâmpa în viitor Deși președintele Klaus Iohannis a declarat că în momentul de față, în România nu se poate vorbi despre o răspândire comunitară, acesta a făcut apel la toți cetățenii să respecte cu strictețe toate recomandările autorităților.

Autorităţile se confruntă în momentul de față cu o situație delicată, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, anunţând că sunt imperios necesare pregătiri în situația în care se va ajunge la scenariile 3 şi 4, în care ar putea fi peste 2.000 de cazuri confirmate.

Anunț important transmis de Raed Arafat

Raed Arafat, a anunţat, marţi seară, la Antena 3, că în ședința de astăzi se va avea în vedere adoptarea unor restricţii mai drastice în ceea ce priveşte adunările la care partcipă un număr mai mare de persoane, astfel se ia în vedere scăderea numărului de participanţi această decizie aplicându-se tuturor instituţiilor sau contextelor, inclusiv Bisericii.
Dacă nu se vor lua toate măsurile de siguranță, Raed Arafat afirmă că pericolul poate crește: ”Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare”, având în vedere că estimările mondiale vorbesc despre 30 – 70%.
Pentru că în urma măsurilor luate până acum, au existat efecte la nivel social-economic, preşedintele Klaus Iohannis a convocat o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, care va avea loc tot astăzi la ora 11:00.

”Este absolut necesar să ne coordonăm eforturile pentru combaterea efectelor infecţiei cu coronavirus. Doar prin luarea unor măsuri comune, care să contribuie la oprirea răspândirii virusului, vom reuşi să gestionăm eficient această criză. Şi numai împreună vom reuşi să prevenim efecte grave asupra economiilor europene. În acest sens şi pentru a discuta aceste chestiuni, am convocat deja pentru mâine (mieruri – n.r), la ora 11:00, o discuţie cu premierul şi ministrul finanţelor publice”, a afirmat preşedintele, marţi seară, la finalul unei videoconferinţe cu liderii europeni.