Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în Bucureşti şi-a aflat sentinţa. Câţi ani de închisoare a primit

Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în Bucureşti şi-a aflat sentinţa. Câţi ani de închisoare a primit
Șoferița care a ucis două fete în cartierul Andronache. Ce pedeapsă trebuie să ispășească, potrivit deciziei judecătorilor.

Evenimentul rutier mortal care a avut loc în anul 2021 în cartierul Andronache din București a șocat întreaga țară. Șoferița care a ucis două fete în zona cu pricina a fost condamnată vineri, 12 august, la închisoare cu executare de către magistrații de la Judecătoria Sectorului 2. Află în rândurile următoare ce pedeapsă a primit românca, potrivit deciziei judecătorești.

Ce se întâmplă cu șoferița care a ucis două fete în cartierul Andronache din București

Cazul șoferiței care a ucis două fetițe în cartierul Andronache din Capitală. S-a întâmplat în prima parte a anului trecut. Marcela Leonte, pe numele său, a fost trimisă în judecată după ce a omorât două fete care se aflau pe o bordură de lângă un trotuar. Una dintre victime era în vârstă de doar 6 ani, iar cealaltă fată avea 20 de ani.

Șoferița care a fost trimisă în judecată a pierdut controlul volanului, a lovit un stâlp și ulterior a ricoșat pe trotuar. Ambele victime au murit. În urma verificărilor demarate de către agenții de poliție s-a stabilit că șoferița care a provocat accidentul mortal consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Femeia care a fost găsită inculpată de către judecătorii de la Judecătoria din Sectorul 2 al Capitalei avea un nivel de 1,25g/l alcool pur în sânge. Accidentul s-a produs, practic, după ce șoferița a încurcat pedalele de la mașină. În loc să frâneze, aceasta a accelerat și le-a lovit din plin pe cele două fete.

Ce se întâmplă acum cu șoferița care le-a ucis pe cele două victime? A primit vestea azi. Magistrații au condamnat-o, pe data de 12 august, pe Marcela Leonte la mai mulți ani de închisoare cu executare. Decizia nu este, însă, definitivă.

Câți ani de închisoare trebuie să facă Marcela Leonte, șoferița care le-a ucis pe cele două victime 

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 2 din București au sancționat-o pe șoferiță cu două pedepse. Prima, care prevede 4 ani de închisoare, a fost aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. A doua, 1 an și 6 luni de închisoare, se referă la săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cumulate, cele două pedepse stabilite de către judecători au rezultat, în urma aplicării unui sport, în 4 ani și 6 luni de închisoare și executare, potrivit Agenției Naționale de Presă.

De asemenea, magistrații au mai stabilit ca societatea SC Asigurare Reasigurare City Insurance SA să achite prin lichidator judiciar CITR filiala Cluj SPRL o sumă de peste 800.000 de euro daune morale şi materiale. Banii vor fi distribuiți celor șase membri ai familiilor celor două victime.

Citește și: Stupoare în cazul șoferiței care a ucis 2 fete în cartierul Andronache: ”Când ai bani și relații”

Decizia judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 2 din București nu este definitivă și poate fi atacată prin apel.