Situaţie fără precedent. Doi bucureşteni au cumpărat haine de sute de mii de lei şi au făcut retur cu haine uzate. Nimeni nu s-ar fi gândit la o așa escrocherie. Ce riscă acum cei doi, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.
Polițișii din București se confruntă cu un caz mai puțin obișnuit. Doi bucureșteni au pus la punct un plan ingenios prin care s-au ales cu haine în valoare de sute de mii de lei. Autoritățile, însă, le-a stricat „afacerea” celor doi escroci.
Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare, astăzi, două mandate de percheziţie la domiciliul mai multor persoane faţă de care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
Cei doi escroci aveau un plan bine stabilit dinainte. Cumpărau hainele care le plăcea, după care făceau cerere de retur. În loc să trimită hainele comandate, cei doi trimiteau înapoi niște haine uzate. Totodată, escrocii primeau și bani plătiți pentru haine înapoi.
După, hainele noi probabil că erau vândute la jumătate de preț unor diverse persoane. Suspecții au tot procedat așa până au creeat un prejudiciu de 385.000 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 77.000 de euro.
„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada aprilie – august, două persoane ar fi efectuat comenzi online de articole vestimentare, de pe site-ul unei societăţi comerciale, ar fi achitat produsele, iar după primirea acestora, în baza cererii de retur, ar fi restituit în locul bunurilor comandate articole vestimentare uzate, primind totodată contravaloarea acestora, achitată iniţial”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis de AGERPRES.
În urma perchezițiilor efectuate de către polițiști, mai multe persoane suspecte au fost duse la audieri, pentru a se lua măsurile legale.
Escrocii au aplicat această schemă de înșelătorie de nu mai puțin de 323 de ori. Dacă se împarte prejudiciul la numărul de comenzi efectuate reiese o sumă medie de aproximativ 240 de euro pentru fiecare comandă făcută, de unde reiese că hainele cumpărate erau unele foarte scumpe.
„Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (323 de acte materiale)”, arată sursa citată.