Luni seară, un tânăr din Iași a decedat în urma unui accident feroviar. Mașina pe care o conducea a fost izbită de către un tren. Surse din cadrul anchetei susțin că bărbatul de 23 de ani ar fi așteptat venirea trenului și ar fi oprit mașina intenționat în fața acestuia.
În momentul de față, polițiștii fac verificări pentru a determina dacă a fost vorba despre un accident sau dacă este vorba despre o sinucidere. Tânărul avea 23 de ani și a devenit recent tată. Tragedia s-a petrecut luni seara, în jurul orei 19:00, în localitatea Luncași, comuna Hălăucești.
După impact, medicii au ajuns la fața locului, însă nu au putut face nimic pentru a salva viața șoferului. Leziunile pe care acesta le-a suferit în urma impactului i-au adus moartea, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe raza localității Luncași s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui bărbat. În cauză a fost deschis un dosar penal și s-a dispus necropsia pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.
Pe rețelele de socializare, cei apropiați și-au exprimat regretele în legătură cu decesul tânărului. Prietenii săi au trimis mesaje de condoleanțe familiei. Anchetatorii au indicii care îi conduc către o sinucidere, însă este luată în calcul și varianta unui accident. Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iași pentru necropsie, potrivit BZI.
„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme.
În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic, pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de «antidoturi» precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, ele pot crește absorbția toxicelor, ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.