Scene de groază la Peştera de Lapte, unde un tânăr a fost găsit înjunghiat în zona gâtului

Scene de groază la Peştera de Lapte, unde un tânăr a fost găsit înjunghiat în zona gâtului
Un tânăr a fost înjunghiat în zona gâtului

Salvamontiștii din Brașov au fost nevoiți să intervină duminică noaptea, în zona Peșterii de Lapte. Un tânăr a fost găsit înjunghiat în gât.

Tânăr înjunghiat în zona gâtului

Duminică noaptea, salvamontiștii din Brașov au fost solicitați în cazul unui tânăr de 23 de ani înjunghiat în zona gâtului. Agresiunea a avut loc la Peștera de Lapte. La locul faptei s-au deplasat jandarmii montani, polițiști și o echipă SMURD. Tânărul a fost găsit cu o hemoragie foarte gravă.

”În cursul nopţii de ieri (duminică – n.r.), Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină într-un caz de agresiune, petrecut la Peştera de Lapte, unde o persoană a fost înjunghiată în zona gâtului. O echipă formată din salvamontişti, jandarmi montani, poliţişti şi angajaţi SMURD s-a deplasat la locul evenimentului, unde a fost găsită o victimă, având vârsta de 23 de ani, cu o hemoragie masivă”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Poiana Braşov.

Medicii i-au acordat primul ajutor la fața locului, apoi a fost coborât la baza muntelui. De acolo, o ambulanță l-a transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Iarna aceasta, salvamontiștii au intervenit de peste 1.500 de ori

Pe parcursul lunii februarie, moment în care sezonul de iarnă a fost cel mai aglomerat, salvamontiștii din țară au fost solicitați de aproximativ 1.500 de ori la diferite acțiuni de salvare. În urma acestora, au fost salvate în jur de 1.600 de persoane, potrivit Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

„În această perioadă, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 1.498 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 1.576 de persoane. Dintre acestea, 597 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, trei persoane elicopterelor SMURD – IGAV , iar o persoană a decedat pe munte. Din numărul total de intervenţii, 1.233 de intervenţii au avut loc pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare (pârtii de schi şi săniuş), 146 de intervenţii au avut loc restul zonei montane. Au fost salvate 224 de persoane. 112 persoane s-au prezentat şi au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont. 7 intervenţii au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acţiuni la care salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină cu mijloacele şi tehnicile lor specifice pentru soluţionarea cazurilor”, a precizat Sabin Cornoiu, potrivit unui comunicat de presă remis, duminică seara, AGERPRES.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI