Singura cârciumă închisă de Elena Ceaușescu, în comunism. Cine se ducea să bea acolo și pe ea o scotea din minți

Singura cârciumă închisă de Elena Ceaușescu, în comunism. Cine se ducea să bea acolo și pe ea o scotea din minți
Singura cârciumă închisă de Elena Ceaușescu în comunism.

Elena Ceaușescu era ”un om cu suflet mic și foarte răutăcioasă”, iar când lucrurile nu se întâmplau așa cum voia, tovarășa nu ezita să ajungă la gesturi extreme. Nici rudele sau apropiații nu făceau excepție. Pe frații dictatorului, Elena îi primea în casă doar invitați.

Cine se ducea să bea la singura cârciumă închisă de Elena Ceaușescu

Când venea vorba despre tatăl dictatorului, Elena Ceaușescu nu era mai îngăduitoare. La un moment dat soția lui Nicolae Ceaușescu, ”un om cu suflet mic și foarte răutăcioasă” (cum este ea descrisă în cartea ”Ceaușescu: adevăruri din umbră”) a dat ordin să fie distrusă cârciuma la care socrul ei mergea.

Potrivit Impact.ro, întâmplările relatate de Mirela Petcu și Camil Roguski evocă un moment de necrezut. întâmplarea a avut loc după ce tovarășa a aflat că socrul ei ține legătura cu masele.

“Acela era un bătrân simplu de tot, credincios, pâinea lui Dumnezeu. M-am întâlnit odată cu el și mi-a zis: „Băi, ce noroc am avut eu cu băiatul ăsta, că eram niște amărășteni!” El, săracul, obișnuit ca la țară, se mai ducea, când venea la București, la câte o cârciumă și lua câte o țuică.

Se întâlnea cu alți bătrâni și ăștia îi ziceau: „Spune-i lui fiu-tu să ne dea butelii”. Ce se cerea pe vremea aia. El venea și-i spunea lui Ceaușescu: „M-am întâlnit cu Vasilică, cu Costică. De ce nu le dai, mă, butelii?” Cucoana s-a cam supărat că ia legătura cu cine nu trebuie…”.

Cine se ducea să bea acolo
Socrul ei se ducea să bea acolo.

De ce a vrut Elena Ceaușescu să dărâme cârciuma la care mergea socrul ei

Drept urmare, chiar dacă era vorba despre tatăl lui Nicolae Ceaușescu, femeia nu s-a sfiit să recurgă la un gest extrem. Ea nu se ferea să facă pe dictatorul și să își demonstreze puterea la orice pas. Cuvântul ei trebuia să fie lege, iar dacă nu era ascultat, consecințele erau grave.

“A dat ordin să se dărâme cârciuma și în locul ei s-a făcut magazinul alimentar de lângă Televiziune. Acolo era cârciuma unde se ducea tatăl lui Ceaușescu. Și încă un exemplu de răutate.

Odată, a trebuit să-l ducem pe bătrân la Scornicești. Întâmplarea a făcut să-l ducă chiar șoferul meu de serviciu. Șoferul se numea Popescu. Și ducându-l, bătrânul îi spunea: „Popescule, oprește, te rog, la cârciuma asta să beau un țoi, că m-a căutat scorpia peste tot. Și am ascuns și eu 25 de lei la betelie”. Vedeți? Omul rău”, se arată în cartea „Ceaușescu: adevăruri din umbră”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI