Simona Halep, la o victorie de un meci cu Emma Răducanu. Duelul așteptat de toată România

Simona Halep, la o victorie de un meci cu Emma Răducanu. Duelul așteptat de toată România
Simona Halep, la o victorie de un meci cu Emma Răducanu

Simona Halep, 30 de ani, 15 WTA, a aflat care este adeversara sa din turul doi de la Australian Open. Jucătoarea de tenis românca va juca împotriva braziliencei Beatriz Haddad Maia, 25 de ani, 83 WTA. Sportivele se vor înfrunta joi, iar ora de start a jocului va fi anunțată de organizatori.

Simona Halep și-a aflat adversara

Simona Halep și adversara ei, Haddad Maia, s-au mai întâlnit o singură dată, iar câștig de cauză a avut sportiva noastră. Jucătoarea de tenis din Brazilia a avut un meci greu cu americanca Katie Volynets. În acest joc, Beatriz Haddad Maia s-a impus în trei seturi în primul tur de la Meblbourne, care s-a soldat cu scor 3-6, 6-2, 6-3, într-o partidă care a durat două ore, calificându-se în turul doi de la Australian Open.

Simona Halep și adversara braziliancă au jucat doar o singură dată împreună, la Wimbledon, în 2017. Pe atunci, Simona Halep a câștigat confruntarea cu scorul de 7-5, 6-3. În ce privește palmaresul sportivei din Brazilia, Haddad Maia are o finală jucată la Seoul, în 2017, precum și două trofee la dublu, ambele la Bogota, în anii 2015 și 2017. Cea mai bună clasare a acesteia a fost locul 58 WTA, în 2017.

Sezonul trecut, jucătoarea de tenis Beatriz Haddad Maia a câștigat cinci turnee ITF: Montreaux, Collonge-Bellerive, Montemor-O-Novo, Cordoba și Villa Maria.

”Întotdeauna turul întâi e greu. Am fost un pic emoționată, nervoasă, dar am câștigat și asta mă face fericită.

Încerc să joc cel mai bun tenis și sper să fiu din ce în ce mai bună în fiecare zi. A fost important pentru mine să joc la Melbourne (n.r.- Summer Set 1), să mă obișnuiesc cu atmosfera și sper să joc ceva mai bine decât atât”, a spus Simona Halep.

La o victorie de un meci cu Emma Răducanu

Cât despre Emma Răducanu, jucătoarea de tenis cu origini românești, în vârstă de 19 ani, s-a calificat în turul 2 la Australian Open. Ea a învins-o pe Sloane Stephens (28 de ani, 67 WTA), cu scorul de 6-0, 2-6, 6-1.

În turul 2, Emma Răducanu va juca cu Danka Kovinic (98 WTA, 27 de ani), care a învins-o pe u Jeon Jang (26 de ani, 210 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-4.

Emma Răducanu a avut o prestație oscilantă la prima participare la Australian Open, jucând excelent în seturile 1 și 3, însă a avut o evoluție modestă în setul 2.

Simona Halep și Emma Răducanu s-ar putea întâlni la Australian Open în turul 3, asta și Emma Răducanu va triumfa în turul 2, se va putea asista la un duel între cele două.